Поговорката за Мохамед и планината, но с ожаднял потребител и

...
Поговорката за Мохамед и планината, но с ожаднял потребител и
Коментари Харесай

Подвижен хладилник от Panasonic

Поговорката за Мохамед и планината, само че с ожаднял консуматор и ледник в основните функции, очевидно е въодушевила инженерите на Panasonic за основаването на величавия паметник на мързела от фотосите. Японската компания има намерение да пусне в продажба преносим ледник, който се отзовава на всяко повикване на стопанина и отива самичък при него.



Хладилният робот може да се приспособява към проекта на всяко жилище и да се настройва съгласно желанията на съответен човек, изучавайки особеностите на характера му. Устройството сформира динамична карта на пространствата и се придвижва изцяло независимо, без да се блъска в трудностите или жителите на къщата.



След малко образование хладилникът на Panasonic стартира да извършва категорично всички команди и не стопира пред нищо, до момента в който не извърши желанията на стопанина си. Известно време за акомодация е нужно при положение, че е настъпила смяна в местоположението на някоя мебел или са пристигнали посетители.



Японците имат напълно съществени планове да пуснат роботизирания ледник в серийно произвеждане. От Panasonic считат, че той би бил извънредно потребен преди всичко за възрастни, заболели и трудноподвижни хора и чак по-късно за елементарни търтеи с доста пари.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР