Поглезете себе си, кожата и косата си, преди да влезете

...
Поглезете себе си, кожата и косата си, преди да влезете
Коментари Харесай

Преди душа - 6 лесни разкрасителни практики

Поглезете себе си, кожата и косата си, преди да влезете под душа. Вижте няколко разкрасителни хрумвания, които да опитате.
1. Почистване на кожата с масло
Погрижете се за кожата на лицето, преди да влезете под душа. Нужни са едвам няколко минути. Върху памучен тампон нанесете няколко капки от определеното от вас масло и с нежни придвижвания и без напън почистете лицето, като избягвате околоочния силует.

Ако желаете да премахнете сенки за очи или серпантина, поставете тампона за няколко секунди и деликатно изтрийте. Тази процедура прилагайте даже да нямате грим. Поставете маслото на пръстите и нежно масажирайте лицето, шията и деколтето.

Кои масла са подобаващи : Зависи от вида кожа. Маслото от шипка или жожоба е желано за нежната кожа на лицето.

След почистването с масло, можете да измиете лицето под душа с гел, пяна или каквото предпочитате.

2. Сухо четкане
Едни настояват, че сухото четкане е дейно в битката с целулита. Други го отхвърлят. Няма спор обаче, че сухото четкане усъвършенства кръвообращението и ексфолира кожата. Чудесна разкрасителна процедура преди да влезете под душа.

3. Подхранете кожата на тялото
Практиката да се маже тялото с подхранващо масло преди къпане е хилядолетна и позната от разнообразни краища на света. Масажът с масла освен работи релаксиращо, само че и подхранва кожата и я прави по-сияйна. Можете да употребявате вазелин, глицерин и витамин Е. Кокосовото масло също е уместно.

4. Ексфолирайте кожата
Ексфолирането е унищожаване на нечистота и мъртви кожни кафези. Най-добре е да се практикува преди душа, на леко влажна кожа. Нанесете ексфолианта с масажни придвижвания и оставете да подейства за към 5-10 минути. След което влезте под душа и отмийте.

Можете да си приготвите домакински ексфолиант със захар, кафе или други артикули от кухнята.

5. Погрижете се за косата
Два пъти месечно отделяйте време за косата си. Направете ѝ маска за надълбоко поддържане. Можете да нанесете бадемово масло на половината коса, да сложите шапка за баня и да останете по този начин за 2 часа. Зехтинът също е подобаващ артикул в разнообразни маски за коса.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР