/Поглеед.инфо/ 20 май (Ройтерс) – Рулата продължи да се покачва

...
/Поглеед.инфо/ 20 май (Ройтерс) – Рулата продължи да се покачва
Коментари Харесай

Reuters: Рублата премина границата от 60 спрямо долара

/Поглеед.инфо/ 20 май (Ройтерс) – Рулата продължи да се повишава в петък и мина границата от 60 по отношение на $ за първи път от април 2018 година, подкрепено от контрола върху капитала и заплащането на вътрешните налози, които нормално покачват търсенето на съветската валута.

Досега тази година рублата нарастна с над 24%, макар пълномащабната икономическа рецесия и се трансформира в най-добре представящата се валута в света.

В 07:33 GMT рублата се увеличи с повече от 3% до 59,81 по отношение на $, равнище, следено за последно на 6 април 2018 година

Спрямо еврото рублата нарастна с съвсем 4% до 61,90.

Укрепването на рублата спомага за закъснение на инфлацията и е от изгода за вносителите, само че вреди на експортьорите, които продават артикули и услуги в чужбина за задгранична валута, което значи по-ниски доходи за подвластния от износа съветски бюджет.

Анализаторите споделят, че съветските управляващи не са заинтригувани от доста подсилване на рублата по отношение на сегашните равнища и чакат в миналото свободно плаващата валута да отслабне до края на годината.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР