Погледите на целия спортен свят ще бъдат насочени към Бундеслигата

...
Погледите на целия спортен свят ще бъдат насочени към Бундеслигата
Коментари Харесай

Румениге очаква публика от 1 милиард за рестарта на Бундеслигата

Погледите на целия състезателен свят ще бъдат ориентирани към Бундеслигата този уикенд. В Германия ще е първият огромен европейски шампионат, който се възобновява след прекъсването поради ковид.

Колкото и ново да е това, на терена малко неща са се трансформирали. Байерн (Мюнхен) се е устремил към осма поредна купа. Лидерът в класирането стартира последните си осем мача в шампионата с посещение на Унион (Берлин). Изоставащият на четири точки Борусия (Дортмунд) играе дерби с Шалке 04 ден по-рано.

" Бундеслигата съумя да стане първото огромно състезание в света, което да се възобнови. Като единствен шампионат, който ще се дава по малкия екран, чакам, че ще имаме аудитория от един милиард ", съобщи изпълнителният шеф на Байерн Карл-Хайнц Румениге пред " Билд ".

Skills, Tricks, technische Finessen - wie auch immer Du es nennst, diese #BundesligaTop10 dreht sich um spektakuläre Bewegungen!@EAFussball #FIFA20 pic.twitter.com/OPdmyuXB9h
— BUNDESLIGA (@Bundesliga_DE) May 12, 2020
Строги правила във връзка с сигурността значат, че мачовете ще се играят пред празни трибуни, като на стадионите и към тях ще има към 300 индивида. Игричите са инструктирани да не плюят, да не се радват на групи, да не допират ръцете на съотборници. Някои клубове ще употребяват музика и картонени отрязъци на почитателите, с цел да подобрят атмосферата по време на дуелите.
Шефовете на Бундеслигата отчайно желаят да завършат сезона до 30 юни, с цел да спазят договорите си. Те са наясно, че е допустимо ново прекъсване, в случай че се появят доста инфектирани измежду играчите. Някои от клубовете предизвестиха, че са в тежко финансово положение заради рецесията и ново спиране ще е съдбовно за шампионата и някои тимове.  Изчислиха какъв брой ще костват мачовете без аудитория на немските клубове Прекъсването разреши на голмайстора на шампионата Роберт Левандовски да се възвърне от травма в крайници, която бе причина той да пропусне последните мачове на Байерн преди спирането. Полякът се надява да възобнови от там, където спря, и да добави нови голове към сметката си, която сега включва 25 попадение в шампионата.

Бившият му отбор Борусия (Дортмунд) има преднина от една точка пред Република България Лайпциг и не се е отказал от купата, само че ще стартира без контузения си капитан Марко Ройс. Наставникът на Лайпциг Юлиан Нагелсман също се надява да спори с Байерн за първото място.

" Ако Байерн е във върхова форма, купата ще бъде решена от тях, изключително с тази преднина. Ние обаче ще опитаме да спечелим този шампионат от девет мача, с цел да създадем теоритични условия да приключим на върха ", разяснява Нагелсман.

Четвъртият в класирането Борусия (Мьонхенгладбах) и намиращият се на две точки зад тях Байер Леверкузен наподобява ще се борят за последноото място в Шампионската лига, защото шестият Шалке изостава на 10 точки от някогашния отбор на Димитър Бербатов.

В другия завършек на таблицата престоят на Падерборн в Бундеслигата наподобява е към своя край след един сезон. Отборът има едвам 16 точки и е закотвен на дъното. Шампионът от 2004 Вердер (Бремен) е на предпоследното място и ще би трябвало доста да вдигне равнището, в случай че желае да избегне второ отпадане от 1980 година
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР