Погледете снимките и кажете честно - 375 лева ще стигнат

...
Погледете снимките и кажете честно - 375 лева ще стигнат
Коментари Харесай

Потресаващи СНИМКИ показват разрушен дом от бедствието в Карловско. 375 лв. ще помогнат ли?

Погледете фотосите и кажете почтено - 375 лв. ще стигнат ли за нещо?

Много къщи са наводнени в Карловско, където беше оповестено бедствено състояние поради проливен дъжд. В доста от парцелите обстановката е меко казано потресаващо, а хората цяла нощ са чистили тиня от домовете си... и в този момент не престават да чистят, и на следващия ден ще чистят.

Много от пострадалите изкараха безсънна нощ, евентуално и тази ще е такава. Хората почистват домовете си, потънали в тиня, вода, нечистотия и изхвърлят мебелировка и към този момент развалени електроуреди. И тук идва въпросът - по какъв начин фамилиите ще се върнат към естествения си метод на живот в случай, че на някои къщите им са срутени, а на други обляни с тиня.

Ваня Антонова от село Каравелово, откъдето по последна информация 36 души са били евакуирани през миналата нощ, показа в мрежата ужасяващи фотоси, които демонстрират в какво състояние е фамилното гнездо. " Нашият дом. За това ще ни помогне страната със 375 лева ", добави тя към обявата си.

Виждаме и от фрагментите - паднали огради, дворът, както и стаите в къщата - цялостни с тиня и какви ли още не фрапиращи провали.

Агенцията за обществено подкрепяне е в подготвеност за оказване на поддръжка на потърпевшите хора от проливните дъждове в селищата, намиращи се западно от град Карлово.в които е оповестено отчасти бедствено състояние - с. Богдан, с. Столетово, с. Каравелово, с. Московец, гр. Клисура, с. Розино, с. Слатина и с. Христо Даново. Служители от дирекция „ Социално подкрепяне “- Карлово са по отношение на екипа на Кризисния щаб към община Карлово.

Създадена е организация и ще бъде оказано подпомагане при подаване на заявки за еднократна помощ, отпускана по реда на Правилника за използване на Закона за обществено подкрепяне за посрещане на случайно зародили витално значими потребности, в оптимален размер 375 лв..

През почивните дни дежурни чиновници в дирекция „ Социално подкрепяне “-Карлово одобряват позвънявания и съветват жителите и ангажираните институции на служебни телефони.

Ние се питаме - по какъв метод тази еднократна помощ, и то в оптимален размер, ще помогне на потърпевшите фамилии? Питаме си и най-вероятно отговор няма да получим. Довар ли ще вдигнат потърпевши с 375 лв., нови домашен уреди ли ще си закупят, сметките ли ще си платят...

Обидно и срамно е, господа ръководещи!



Видяхте фотосите, нали? Вие кажете - 375 лв. ще оказват помощ ли?
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР