+++ Поглед към бъдещето на марката BMW: електрическо, дигитално и

...
+++ Поглед към бъдещето на марката BMW: електрическо, дигитално и
Коментари Харесай

BMW преоткрива себе си: BMW Vision Neue Klasse

+++ Поглед към бъдещето на марката BMW: електрическо, цифрово и кръгово
+++ Дизайнът: сведен до най-важното и характерен за BMW
+++ Следващото потомство на BMW iDrive като интерфейс сред действителния и виртуалния свят
+++ Повече успеваемост и наслада от шофирането посредством технологията BMW eDrive от шесто потомство

С най-новата си дизайнерска идея, BMW Vision Neue Klasse, BMW Group показва по какъв начин ще наподобява идващото потомство коли от главната марка BMW. „ BMW Vision Neue Klasse съчетава нашата дарба за нововъведения в главните области на електрификацията, дигитализацията и кръговата стопанска система “, споделя Оливър Ципсе, ръководител на Борда на шефовете на BMW AG. „ По този метод постоянно сме в положение да бъдем на две крачки пред бъдещето: Neue Klasse към този момент вкарва подвижността на идващото десетилетие по пътищата през 2025 година – и води BMW в нова епоха. “

Визионерският автомобил, който ще бъде показан за първи път обществено на Международното автомобилно ревю IAA Mobility 2023 в Мюнхен, въплъщава явен дизайнерски език, с обширни повърхности и единствено няколко отличителни линии, които са сведени до най-важното. Този метод подчертава върху отличителни черти като бъбрековидна решетка на BMW и извивката на Хофмайстер на графиката на страничните стъкла, придавайки на дизайна още повече чувство за BMW. В интериора идващото потомство на BMW iDrive подсигурява неповторимо цифрово потребителско преживяване, което сплотява действителни и виртуални светове. Повишеното потребление на вторични материали, ефикасното произвеждане и напълно електрическо задвижване с шесто потомство BMW eDrive технология понижават въглеродния отпечатък на Neue Klasse през целия витален цикъл на автомобила.

„ 30% по-голям пробег, 30% по-бързо зареждане, 25% повече успеваемост – Neue Klasse съставлява огромен софтуерен скок, който ще издигне EfficientDynamics до нови висоти. Същото важи и за неговия дизайн – който не може да бъде по-футуристичен “, споделя Франк Вебер, член на Борда на шефовете на BMW AG, отговарящ за развойната активност. „ С Neue Klasse ние се впуснахме в най-голямата инвестиция в историята на компанията. Ние не просто пишем идната глава на BMW; пишем напълно нова книга. Ето за какво Neue Klasse сигурно ще повлияе на всички генерации модели. “

Нов дизайнерски език на BMW: явен, грациозен, безконечен.

Екстериорът показва дизайнерски детайли, които ще дефинират другите модели Neue Klasse. Той е явен, грациозен, безконечен. Новата, напълно електрическа архитектура на транспортното средство отваря нови благоприятни условия за интериорния дизайн. „ Дизайнът на Neue Klasse е характерен за BMW и е толкоз напредничав, че наподобява, че сме пропуснали цяло потомство модели “, изяснява Адриан ван Хойдонк, началник на BMW Group Design.

Мощните арки на колелата, прибраната остъклена част и стръмно наклонената напред предница „ нос на акула “ са присъщи характерности на BMW. 21-инчовите аеродинамични колела отдават респект на класическия дизайн със кръстосани спици, въодушевен от моторните спортове. В същото време съвсем монолитната каросерия на автомобила със мощни вдлъбнатини начело и откъм гърба, както и огромни прозорци основават нова хармония.

Искрящото лаково покритие в цвят„ Joyous bright “ с финия си жълт колорит акцентира другарската, насочена към бъдещето характерност на BMW Vision Neue Klasse. Контрастът се обезпечава от черни странични прагове и брони. С по-висок % вторични материали и доста понижено многообразие от материали са направени целенасочени усъвършенствания за възстановяване на опциите за кръговрат на материалите. Подобрена идея за демонтиране също оказва помощ за усъвършенстване на преработването на транспортните средства от Neue Klasse.

Свежа интерпретация на присъщите за марката дизайнерски детайли, като BMW бъбрековидна решетка и двойни фарове, трансформират предната част на автомобила в зона за взаимоотношение. Светлинен резултат с прецизна триизмерна анимация инициира интуитивно взаимоотношение сред индивида и неговия автомобил незабавно щом се приближи до автомобила. Елементите E Ink в долната част на страничните прозорци също участват във външния Welcomе режим, насочвайки вниманието към зоната на датчика, която задейства автоматизираното отваряне на вратата. Иновативната технология дефинира по сходен метод дизайна на задните светлини с 3D отпечатани светлинни детайли, които се простират на няколко равнища и се управляват по целеустремен метод, с цел да основат неповторимо усещане за дълбочина.

Още по-добра визия: идващото потомство на BMW iDrive.

Аналоговите уреди за ръководство са сведени до най-малко в BMW Vision Neue Klasse. Взаимодействието човек-автомобил се реализира посредством BMW Panoramic Vision, централния екран и многофункционалните бутони на кормилото. Потребителското преживяване се добавя от изпитаното гласово ръководство на BMW Intelligent Personal Assistant. По този метод идващото потомство на BMW iDrive предлага съвременна интерпретация на типичната за марката ориентировка към лидера.

Както и при въвеждането на ръководството с контролера BMW iDrive в централната подпора и с BMW Head-Up екрана, марката още веднъж е водеща в света с BMW Panoramic Vision, който ще се предлага за първи път в Neue Klasse. Информацията се проектира на идеалната височина в зрителното поле на лидера и за първи път по цялата широчина на предното стъкло. Тази иновация добавя усъвършенствания BMW Head-Up екран в индустриалните модели на Neue Klasse.

В идващото потомство на BMW iDrive както лидерът, по този начин и пасажерът до него могат да взаимодействат с информацията, показана на BMW Panoramic Vision, създавайки споделено потребителско преживяване. Водачите могат да реалокират наличие, показано на централния екран към BMW Panoramic Vision с елементарен жест.

Координираната хореография сред амбиентното осветяване и графичните детайли на централния екран и BMW Panoramic Vision обогатява потребителското преживяване – което също може да бъде персонализирано посредством режимите My Modes. В режим ‘Sport’ характерни екрани са изобразени на жълт декор, с цел да поддържат динамично шофиране. Новото BMW iDrive се основава на мощно интегрирана софтуерна архитектура, която консолидира данни, свързани с преживяването при шофиране и инфоразвлекателната система, както и данни от електрониката и електрическата система на автомобила и BMW Cloud. Взаимодействието сред човек и транспортно средство по този метод може да бъде приспособено още по-тясно към обстановката на шофиране и самостоятелните потребности, позволявайки изцяло ново разбиране на подвижността.

Ярките кадифени тъкани основават уютна атмосфера в интериора на BMW Vision Neue Klasse. Скосеният от горната страна и изпод волан, както и централният екран са инсталирани на светлото арматурно табло. Поставката за зареждане на смарт телефони и завършеният от стъкло селектор на трансмисията са ситуирани на централната подпора. Всяка от предните седалки е прикрепена към пода единствено с една подпора, което усилва пространството за краката откъм гърба, където пасажерите могат да се насладят на разточително чувство за шир на две обособени седалки. Дизайнът на интериора, който е изцяло лишен от украсителен хромирани и кожени детайли, способства за усъвършенстване на CO2 салдото в индустриалния развой.

Производство с намалени излъчвания на СО2, технология BMW eDrive от шесто потомство
С произвеждане, което изцяло се отхвърля от потреблението на изкопаеми горива в новия цех в Дебрецен, както и със доста увеличено потребление на първични материали и вторични материали, създадени с понижени излъчвания на CO2, Neue Klasse обезпечава обилни импулси за щадяща ресурсите самостоятелна подвижност. Освен от усъвършенстването на тежестта, въздушното противодействие и съпротивлението при търкаляне и интелигентното ръководство на топлината, високата енергийна успеваемост във етапа на потребление на колите се обезпечава на първо място от тяхното електрическо задвижване с технология BMW eDrive от шесто потомство.

Скокът при новата технология BMW eDrive включва освен високоефективни електрически мотори, само че и новоразработени кръгли батерийни кафези. В съпоставяне с предходните призматични кафези, те имат с над 20 % по-висока енергийна компактност. Технологията BMW eDrive от шесто потомство разрешава на моделите от Neue Klasse да покачат скоростта на зареждане с до 30 %, както и да усилят пробега си с до 30 %. В резултат на всички ограничения цялостната успеваемост на автомобила се усилва с до 25 %.

Иновациите подсигуряват типичната за BMW наслада от шофирането и за бъдещите генерации
Електрификацията, дигитализацията и кръговата стопанска система са централните детайли на интензивно оформяната от BMW Group промяна. Тя стартира с електрифицираните модели на марката BMW i. BMW i Vision Circular е знак на огромния капацитет, който може да бъде реализиран посредством поредна кръгова стопанска система за понижаване на потреблението на първични материали и излъчванията на CO2. BMW i Vision Dee показва по какъв начин потребителското преживяване се обогатява от цифровата технология, която се концентрира върху хората.

Всички тези тематики се събират в BMW Vision Neue Klasse. Vision автомобилът показва цялата гама от софтуерни нововъведения, с които BMW Group потвърждава бъдещата си жизненост. BMW Vision Neue Klasse е сигналът за зората на нова епоха на самостоятелната подвижност. Тя е богата на цифрови преживявания, движи се с нулеви местни излъчвания и е готова да взе участие дълготрайно в кръговрата на материалите, с цел да обезпечи типичната за BMW наслада от шофирането и за бъдещите генерации.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР