Поглъщането на VMware от Broadcom няма да навреди на конкуренцията,

...
Коментари Харесай

ЕС може да одобри ускорено сделката на Broadcom и VMware


Поглъщането на VMware от Broadcom няма да навреди на конкуренцията, съгласно регулаторите
(снимка: Broadcom)

Сделката на Broadcom с VMware, една от най-големите в ИТ промишлеността, може да получи бързо утвърждение от европейските регулатори, съгласно осведомени източници, на които се базира обява на Ройтерс.
още по темата
В края на май т.г. производителят на телекомуникационни съставни елементи Broadcom разкри желанието си да купи разработчика на програмен продукт за виртуализация VMware за сумата от 61 милиарда $. Сделката е на път да получи зелена светлина от европейските регулатори, които не виждат причина да стартират втора фаза на координиране, а всичко може да се ограничи до първата фаза.

Както сподели образецът с провалената договорка сред Nvidia и Arm, поглъщанията от подобен мащаб постоянно провокират безпокойствие в регулаторите. Но в тази ситуация на Broadcom и VMware, европейските регулатори имат вяра, че договорката ще увеличи конкуренцията на пазар, където към този момент участват колоси като Amazon, Microsoft и Гугъл.

При тези условия регулаторите в Европейски Съюз не виждат причина да стартират втората фаза на координиране на договорката, която може да продължи до четири месеца. Принципно, покупко-продажбите се договарят на два стадия единствено в случаите, когато могат да основат действителен проблем във връзка с конкуренцията на пазара.

С поглъщането на VMware от Broadcom обаче не се основават такива опасности. Представители на Broadcom се ограничиха до сбит коментар, че процесът на съгласуваност протича в сходство с упованията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР