Поевтиняването на горивата в България заради движението на цените на

...
Поевтиняването на горивата в България заради движението на цените на
Коментари Харесай

Ново поевтиняване на бензина и дизела в България

Поевтиняването на горивата в България поради придвижването на цените на петрола на интернационалните пазари продължава. Бензин А95 е към този момент на междинна цена от 1,97 лв. за литър, а дизелът се търгува на междинна цена от 2 лв. за литър – психическа граница, демонстрира статистиката на профилирания уебсайт fuelo.net.
От 8 март насам бензинът е поевтинял към този момент с 11,26%. Най-ниската междинна цена е регистрирана на бензиностанциите на Марешки – 1,76 лв., а най-високата остава тази на CHIMOIL – 2,21 лв.. Всъщност, в случай че изключим " Атанасов груп ", чиято междинна цена е 2,18 лв., идната най-висока междинна цена е от 2,07 лв.!
При дизела, поевтиняването за март е 11,89%, а най-евтино той върви на бензиностанциите на Марешки – 1,71 лева приблизително. CHIMOIL го търгува приблизително за 2,23 лева, като още веднъж в случай че изключим " Атанасов груп " със междинна цена 2,19 лева, идната най-висока междинна цена е с огромна разлика – 2,10 лева
В момента цената на американския нефт е 24,53 $ за барел, Brent-ът е 27,36 $ за барел, а последната известна цена на съветския вид " Уралс " е 21,40 $ за барел, само че тя е от 20 март.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 25 март "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР