Поевтиняване на масовите горива, въпреки двата конфликта, прогнозират търговци на

...
Поевтиняване на масовите горива, въпреки двата конфликта, прогнозират търговци на
Коментари Харесай

Търговци прогнозират поевтиняване на горивата, въпреки конфликтите в Израел и Украйна

Поевтиняване на всеобщите горива, макар двата спора, предвиждат търговци на петролни артикули. Според стопански анализатори, обаче, войните в Израел и Украйна ще нарушат ритмичността на доставките, което ще увеличи и цените на горивата в дълготраен проект.

" Първоначалният растеж в цените на петрола поради неочаквания спор в Израел е преодолян от пазарите ", настояват от Асоциацията на търговците на горива.



" Пазарите се успокоиха и потеглиха надолу от последните 10-15 дни. Виждаме едно понижение на барела със 6-8 $, разследване на това ще виждаме и по-ниски цени ", сподели Димитър Хаджидимитров от " Асоциация на търговци, производители, експортьори и превозвачи на горива ".

За последната седмица на колонките цените са свалени с 4-5 ст.

Според анализатори обаче, двете паралелни войни в Украйна и Израел ще доведат до напрежение в Егейско море и скупчване на танкери на Босфора, което би нарушило ритмичността на доставките на нефт в района.

" Има възможност от повишение на разноските за прекосяване през Босфора, тогава когато примерно за ЛУКОЙЛ Нефтохим, или за други преработватели в региона Черно море, дали са румънски, дали други, има доставки ", посочи икономистът Красен Станчев.



Днес всеобщият бензин А-95 леко поевтинява с към 2 ст., до момента в който дизелът и пропан бутанът остават на вчерашните си равнища.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР