поевтиня на фона на продължаващата криза между Русия и Украйна,

...
поевтиня на фона на продължаващата криза между Русия и Украйна,
Коментари Харесай

Кризата в Украйна и Русия може да потопи Биткойн под $30 000 |

поевтиня на фона на продължаващата рецесия сред Русия и Украйна, която съгласно анализатори може да тласне най-търгуваната криптовалута в света под 30 000 $.

Руският президент Владимир Путин подреди на войски да навлязат в сепаратистките елементи на Източна Украйна, единствено няколко часа откакто подписа декрети, с които призна независимостта на подкрепяните от Москва райони - Донецк и Луганск, заяви CNN.

" Перфектна стихия ”
Във вторник биткойнът леко се намали до 37 452 $, откакто падна до двуседмично дъно от 36 350 $.

Етериумът се намали с близо 1% до 2 582 $, а догекойнът - с 2,5% до 0,183102 $.

Акциите също поевтиняха, като Dow Jones Industrial Average се намали със 100 пункта до 33 914 в предварителната пазарна търговия.

" Кризата в Украйна, допълнена от възходящите лихвени проценти в Съединени американски щати може да сътвори съвършената стихия, която да срине финансовите пазари ", разяснява Александър Иванов - създател на, една от водещите компании в крипто бранша.

Конфликтът в Украйна е основал повече неустановеност на криптопазара, в допълнение към идното повишение на лихвените проценти от страна на Федералния запас, което в допълнение подлага на тестване от дълго време приветстваната концепция, че биткойнът може да служи като актив, който да служи за предпазване на стойност по време на стопански или геополитически безпорядък.

Иванов съобщи, че е доста евентуално увеличеното институционално присъединяване в търговията с криптовалути от 2020 година насам " да е направило крипто пазарът по-чувствителен към трендовете за понижаване на риска от страна на вложителите ".

“Не би трябвало да забравяме, че неудържимият растеж на всички активи през последните няколко години е разследване на всеобщото отпечатване на пари, от страна на федералния запас на Съединени американски щати, а този растеж неизбежно ще има своя край ", добави той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР