Поетесата Камелия Кондова ще получи тази вечер приза на Националната

...
Поетесата Камелия Кондова ще получи тази вечер приза на Националната
Коментари Харесай

Националната литературна награда Дора Габе връчват днес в Добрич

Поетесата Камелия Кондова ще получи довечера наградата на Националната литературна премия " Дора Габе ". Номинацията ѝ беше одобрена с решение на Общинския съвет на Добрич.
За първи път премията е връчена през 2003 година във връзка 115 година от рождението на родената в Добруджа Дора Габе, оставила ярка диря в националната ни литература. Отличието се дава на всеки пет години за достижения в духа на посланията на огромната поетеса и за принос в българската литература.
Камелия Кондова, която сега живее в София, е родена и израсла в Добрич. Работила е като публицист в локални медии в града. Първата си стихосбирка „ Повод за живот “ издава едвам навършила пълноправие. Следват стихосбирките „ Не и благосклонност “, „ Как се обича художник “, „ Небе под пъкъла “, „ Тепърва ще се изучавам на живот “, „ Малки смърти “, „ Колко е живот да му се дразня “, „ Бай Георги има тъжни плещи “. Носител е на Голямата премия на Националния конкурс „ Петя Дубарова “, повторен притежател на Голямата премия на Националния конкурс „ Веселин Ханчев “ и голям брой първи премия от литературни конгреси.
С отличие за принос в проучването и разпространение на творбите на Дора Габе ще бъде награден още един добруджански създател – Драгни Драгнев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР