Поетът от младата вълна Константин Трендафилов, известен с псевдонима си

...
Поетът от младата вълна Константин Трендафилов, известен с псевдонима си
Коментари Харесай

Скандална мълва: Папи Ханс - син на сътрудник на Държавна сигурност!

Поетът от младата вълна Константин Трендафилов, прочут с псевдонима си Папи Ханс, е наследник на известния професор, преводач и учител по британска литература в Софийския университет Владимир Трендафилов. В края на предходната година в арт средите гръмна всеизвестен скандал, когато уважаваният интелектуалец призна, че е бил вербуван преди време от службите и регистриран като сътрудник с псевдоним Богдан, твърди „ Галерия “.

Решението да направи публично това признание той взема, след като в края на миналата година получава писмо от Комисията по досиетата, в което го уведомяват, че е разкрит като „ секретен сътрудник “. Професорът твърди, че на никого не е навредил с „ доносите си “ и определя себе си като „ честен човек “. Пишел „ абстрактни глупости “ „ при поискване “ и прекратява „ докладите “ си в началото на 1989 г.
Синът му Папи е от известната поетеса и писателка Кристин Димитрова.
Освен, че пуска песни „ смешки “, както Константин ги определя, той изкарва прехраната си като творчески директор в рекламна агенция, а идолът му е Мариус Куркински. Папи Ханс се раздели с приятелката си Дара, която научила, че късат, след като изгледала визитката му в пилотния епизод на предаването „ ВИП Брадър “.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР