Поемам цялата вина за неприятния резултат в Люцерн. Най-нормално е

...
Поемам цялата вина за неприятния резултат в Люцерн. Най-нормално е
Коментари Харесай

Ясен Петров: Подкрепата трябва да бъде по-силна от омразата

Поемам цялата виновност за неприятния резултат в Люцерн. Най-нормално е аз да поема отговорността, а не да я мятам върху футболистите. С тези думи селекционерът на националния ни тим по футбол Ясен Петров се изправи пред публицистите на прибиране в България.

Той за следващ път акцентира на това, че в тези квалификации е дал късмет на доста футболисти и е рискувал, защото главната цел е била подмладяване на тима.

" Подкрепата би трябвало да бъде по-силна от омразата. А там поддръжката беше доста мощна. Страхотна атмосфера, от самото начало подкрепяха домакинския тим. Опитахме се да се противопоставим. От мен няма да чуете неприятна дума за нито един от футболистите. Ако някой би трябвало да поеме отговорност, това съм аз. Може да не сме взели верните решения, само че това са нашите футболисти ", разяснява Петров по отношение на загубата с 0:4 от Швейцария.

" Целта беше да възобновяваме състава. Видяхте, че рискувахме. "

" Единствената ми болежка е мачът в Литва, в който не стояхме добре. Вчера се прекършихме при започване на второто полувреме, не успяхме да издържим ", сподели той.

Според него тактиката за идващите квалификации би трябвало да продължи по същия метод - с вкарването на млади футболисти и тяхното обиграване.

" Трябва да продължим да вкарваме младежи, които да се обиграват. Направете си сметка какъв брой опасности сме поели. Не мислете, че ми е прелестно да приказвам пред вас след такава загуба. "

" Съжалявам, че завършихме този цикъл с такава тежка загуба. Обстановката беше тежка ", добави Петров.

Въпреки че всички в отбора ни настояват, че годината е била позитивна и резултатите са положителни, статистиката е следната: 2 победи, 2 равенства и 4 загуби. Избраниците на Ясен Петров са отбелязали 5 гола в осемте си квалификации и са позволили 14.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР