Подземен телекомуникационен кабел, свързващ Естония и Швеция, е повреден, съобщи

...
Подземен телекомуникационен кабел, свързващ Естония и Швеция, е повреден, съобщи
Коментари Харесай

Швеция разследва повреда на балтийски подводен кабел

Подземен телекомуникационен кабел, свързващ Естония и Швеция, е развален, заяви шведското държавно управление.

Министърът на гражданската защита Карл-Оскар Болин сподели, че кабелът е развален, само че не изцяло погубен.

Той сподели, че се счита, че кабелът е бил развален по същото време като газопровод, свързващ Финландия и Естония по-рано този месец.

Финландия сподели предходната седмица, че тръбопроводът евентуално е бил съзнателно саботиран.

На конференция във вторник господин Болин сподели, че повода за вредите остава незнайна. Шведските следователи ще си сътрудничат със своите финландски и естонски сътрудници, добави той.

Повреда на тръбопровода за природен газ сред Естония и Финландия беше открита на 8 октомври. Финландските управляващи споделиха, че тръбопроводът, както и телекомуникационен кабел, са развалени на две места.

Финландски източници споделиха на BBC предходната седмица, че подозират съветски бойкот в " отмъщение " за решението на страната да се причисли към НАТО през април тази година.

Руският президент Владимир Путин отхвърли обвиняването, като го назова " нелепост ".

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Държавите в Балтийско море са в положение на нараснала зоркост във връзка с евентуален бойкот на подводна инфраструктура от предишния септември, когато подводният водопровод „ Северен поток 2 “ беше изработен неработещ заради поредност от детонации.

Остава неразбираемо коя страна или артист е виновен за офанзивата против " Северен поток 2 ", който беше издигнат за превозване на природен газ от Русия до Германия - макар че беше в никакъв случай не е пускан в употреба.

Украйна отхвърли известията, че проукраинска формация е виновна за гърмежите. Русия също отхвърли да е забъркана.

На среща на ръководените от Англия взаимни експедиционни сили предходната седмица шведският министър председател Улф Кристерсон предизвести, че подводните кабели за данни са виновни да саботира.

„ Има спагети от кабели на морското дъно “, сподели господин Кристерсон в петък, добавяйки, че инфраструктурата е както значима за актуалната стопанска система, по този начин и уязвима за офанзиви.

Швеция кандидатства за присъединение към НАТО през 2022 година, по същото време като Финландия. Но до момента в който присъединението на Финландия беше утвърдено през април, кандидатурата на Швеция беше арестувана от съпротивата на Унгария и Турция и страната остава отвън алианса.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР