Подводницата Великий Новгород, която е от Черноморския флот на Русия

...
Подводницата Великий Новгород, която е от Черноморския флот на Русия
Коментари Харесай

Руска подводница атакува терористите от Ал Нусра с крилати ракети

Подводницата " Великий Новгород ", която е от Черноморския флот на Русия и която се намира край крайбрежията на Сирия в Средиземно море, е изстреляла крилати ракети " Калибр " против позиции на терористи в раздираната от спор арабска страна, оповестиха от съветското военно министерство.

Атаката от потопена позиция е била осъществена в резултат на офанзивата на терористичната формация Фронт " Ал Нусра " в провинция Идлиб, където поделение на съветската военната полиция е било обкръжено.

" Ракетният удар унищожи значими командни центрове, подготвителни бази и бронирани машини на терористите, които се пробваха да заловят 29 съветски военни служители на реда в северната част на провинция Хама ", се акцентира в изказването на съветското военно ведомство.

" Целите включваха замъци, бойци и бронирани транспортни средства, както и хранилища за муниции, принадлежащи на Фронт " Ал Нусра " в провинция Идлиб. Дистанцията на удара беше към 300 км ", допълниха съветските военни.

Разузнаването било удостоверило сполучливото заличаване на всички цели.

На 20 септември от Генералния щаб на Русия оповестиха, че " съветска полицейска част беше обкръжена и отблъскваше офанзивите на терористите в продължение на няколко часа, до момента в който съветски специфични елементи, подкрепяни от изтребители " Су-25 ", пристигнаха да спасят пробиването на вражеската блокада ".

Според руснаците офанзивата била инициирана от американските секрети служби, с цел да спре сполучливия прогрес на сирийските държавни войски към източната провинция Дейр ез Зор. Вашингтон отхвърли истинността на тези изказвания. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР