Подвеждащо заглавие? Мммда. Но защо? Защото искам да се види

...
Подвеждащо заглавие? Мммда. Но защо? Защото искам да се види
Коментари Харесай

Вечно дерби: ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в Турция!

Подвеждащо заглавие? Мммда. Но за какво? Защото желая да се види какъв интерес би предизвикал един подобен мач сред двата тима на лагера в Турция. Интерес, какъвто ще има и към тази публикация. Но какво пречи да бъде осъществена една сходна концепция?

Българският шампионат от дълго време има голяма зимна пауза, а огромна част от тимовете се насочват към по-топли дестинации за провеждането на своята подготовка. Най-често елитните ни отбори поемат към прилежаща Турция, където организират своите лагери и контролни срещи.
 ЦСКА лети за Турция в неделя
ЦСКА лети за Турция в неделя

В южната ни съседка 31-кратните първенци ще изиграят 4 контроли

Доста постоянно те се сблъскват с проблеми с организирането на другарски мачове с тимове от други страни, сътрудници, пишман уредници и така нататък А това съвсем всяка година води до промени в последния миг. В международния футбол от дълго време се следи наклонността огромните тимове от Англия, Испания, Италия и други, да си вършат турнета в Съединени американски щати, Дубай, Саудитска Арабия или някое друго екзотично място, където се изправят един против различен в контроли и генерират голям интерес и доходи към касите си.

Ливърпул - Манчестър Юнайтед и Реал (Мадрид) - Барселона са единствено част от дербитата, които си спретват някои от най-големите тимове в света.

Освен ЦСКА и Левски, в Турция се приготвят още тимовете на Лудогорец, Черно море и Ботев (Пловдив). Има и други, само че фокусът на вниманието ми ще падне върху тях. Представете си тези пет тима да си провеждат едно мини-турнирче всеки против всеки, да си продадат правата на някоя телевизия и да се изправят в зрелищни конфликти един против различен.
 ЦСКА и Левски в един аероплан за Турция
ЦСКА и Левски в един аероплан за Турция

Ето детайлности

Със сигурност ползата ще бъде голям, а тук няма да зависят и от трети лица, които да разпределя приходите от ТВ права, от реклами и така нататък Този артикул няма по какъв начин да не притегли вниманието на много малките екрани и несъмнено почитателите на футбола ще се наситят на едни прилични конфликти в дългата и тягостна пауза през зимата.

Защо обаче това не се случва? Хрумнало ли му е на някого това да се извърши? Нямам визия, само че съм уверен, че по този метод тимовете ще могат да избият лагерите си и да си прибавят даже по някой лев в касата. Това са 20 топ мача, които ще приковат вниманието на цяла България към себе си, а възможен конфликт сред ЦСКА и Левски ще бъде черешката на тортата в тази зимна приказка.
 Контролите на ЦСКА, Левски и Лудогорец
Контролите на ЦСКА, Левски и Лудогорец

Ето датите

Големият проблем за мен е страхът от вероятно тежко проваляне в някой от мачовете, нежелано класиране в тази мини-групичка, а това пък от своя страна може да докара до спад в настроението на тимовете в първите мачове. Tези страхове обаче са изцяло непотребни.

Ако на тези другарски срещи се гледа на първо място като подготвителни (каквито ще бъдат и в действителност), може да стане превъзходен шампионат. Така играчите ще имат опция да се потвърдят без да се играе на живот и гибел и без да има големи упования. Реално ще са мачове без същинския турнирен заряд, само че пък ще носят искра със себе си, която ще топли почитателите на футбола, а и най-важното - ще " стопли " касите на тимовете. Всички печелят.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР