Подуването на краката около глезените може да се вследствие на ...

Подуването на краката около глезените може да се вследствие на

Какво да предприемем, ако краката ни се подуват около глезените

Подуването на краката към глезените може да се в резултат на разнородни казуси, само че най-постоянно срещаната причина е, че прекарвате доста време в седнало състояние, характерно в случай че работите зад бюро пред компютър. Прекараните часове в това състояние водят до оток в краката. Ако нямате различен изразен казус с бъбреците или сърцето, това отичане е в резултат на ситуацията, което заемате денем. Така кръвообращението се затруднява и телесните течности попадат в зоната към глезените. Може да забележите същото нещо, в случай че пътувате с кола дълго време, характерно лятото.

Дамите са по-застрашени от този казус, характерно при бременност или настъпване на менструалния цикъл. За здрави хора, които прекарват много време в седнало състояние, е напълно обикновено да имат подути глезени. Какво може да създаде по казуса?

Хубаво е да си вземате отмора на всеки час за по 5-10 минути – да ставате от бюрото, да се поразтъпчете, може и да извършите някои леки извършения като клякания да вземем за пример. Задължително е да носите удобни обувки. Ако времето е топло, дано те бъдат отворени.

Вечер, когато приключите с храненето, си пригответе два легена с вода – в единия сипете топла, в другия студена вода. Потопете краката в двата легена един след различен, държейки ги не повече от 30 секунди. Така ще подобрите кръвообращението.

Когато седнете на дивана, изпънете краката си върху висока табуретка или столче, свити в коленете. Така още веднъж ще повлияете над кръвообращението.

През топлото време пийте доста вода, с цел да си спестите казуси с кръвообращението и навлизане на течности в глезените. Пийте вода, не газирани питиета, защото те нарушават работата на сърцето. Ограничете и алкохола.

Използвайте народната медицина в битката против подутите глезени – доверете се на потребните билки за задачата. Семената от пащърнак, хвощът и копривата са чудесни за подути глезени. Пийте чай от една от билките три пъти на ден.

За да се справите в подутите глезени, може да употребявате специфични медицински чорапи, които може да закупите от аптека.

Все отново най-положителния цяр против отичане на краката си остава физическата интензивност. Спортувайте най-малко три пъти на седмица, с цел да се чувствате добре, да ангажирате всички мускулни формации. Може да вършиме и разходки, походи в планината или измежду природата.

Важно е и да поддържате тежестта си в рационални граници. Напълняването може да докара освен до казуси с краката, само че и сърдечни нарушавания. За да бъдете здрави, се движете и се хранете здравословно. Ако казусът с подутите глезени не изчезне в следствие, потърсете лекарско мнение.

Източник: actualno.com