Подутият корем може да бъде причинен от дисбаланс в чревната

...
Подутият корем може да бъде причинен от дисбаланс в чревната
Коментари Харесай

Лекар каза как най-лесно да се справим с подутия корем

Подутият стомах може да бъде породен от дисбаланс в чревната флора, бактерии и други микроорганизми, които живеят в червата и оказват помощ за смилането на храната.

Има няколко постоянно срещани вероятни аргументи за отичане на корема: прекалено много газове или проблеми с придвижването на газове, чревна дисфункция, Постановление на Министерски съвет или хранителна нетърпимост, споделя доктор Ашкан Фархади, гастроентеролог в медицински център MemorialCare Orange Coast в Калифорния.
Той дава някои препоръки за краткотрайно отичане на корема:
Ходене

Ходенето може да помогне при отичане на корема, тъй като подтиква храносмилателната система да стартира да работи, а проучванията демонстрират също, че хората, които спортуват постоянно, са по-малко склонни да имат газове в червата си, в сравнение с тези, които не спортуват.

Солена баня

Солта се употребява за облекчение на напрежението, който постоянно визира червата и може да забави мускулните контракции, тъй че ваната ще помогне на тялото да се отърве от храната в червата, споделя Фархади.

Храносмилателни ензими или пробиотици

Подуването може също да бъде обвързвано с дисбаланс в чревната флора, бактерии и други микроорганизми, които живеят в червата и оказват помощ за храносмилането, а от време на време и хранителни добавки като храносмилателни ензими, пробиотици и пребиотици.

„ Изследванията свързват избрани типове пробиотици с отичане на корема, тъй че потърсете пробиотици, които съдържат бактериите Bifidobacterium lactis HN019, Bifidobacterium lactis Bi-07 и Lactobacillus acidophilus NCFM “, поучава Фархади за „ Mind Body Green “.

Много вода

Дехидратацията предизвиква по-тежки изпражнения в червата, които могат да ви накарат да се почувствате подути, сподели Фархади и предложи мъжете да се пият общо към 15 чаши течност дневно, а дамите към 11 чаши.

Храни, богати на фибри, само че в умерени количества
 Никой не допуска, само че това е едно от най-полезните неща за организма Никой не допуска, само че това е едно от най-полезните неща за организма
Оцет без подозрение има във всяка кухня. Но неговото приложение може да бъде доста по-широко, в сравнение с допускаме. Разбира се, най-доб...

Въпреки че множеството хора имат вяра, че храните, богати на фибри, са потребни за здравето, защото оказват помощ за растежа на здрави бактерии, те също могат да подтикват растежа на неприятни бактерии, които могат да създават повече газове и да причинят отичане, изяснява доктор Фархади и предлага първо да се употребяват по-малко фибри, а по-късно постепенно да се усилват, с цел да се реализира интервал на приемливост.

Как да се борим с подуването в дълготраен проект

Важно е да се обърне внимание на храненето и по какъв начин се чувствате след консумация на избрани храни, сподели Фархади и също по този начин поучава да избягвате суровите храни след 16:00 часа, защото те нормално съдържат доста фибри.

„ Също по този начин може да ви помогне да се храните по-бавно, да дъвчете добре храната и да не ядете късно през нощта “, добави той като добави, че е добре да ядете храни, които понижават подуването, като краставици, авокадо, джинджифил и кисело мляко.

Ако подуването на корема е непрекъснат проблем, Фархади поучава да посетите доктор, който ще ви посъветва за характерни промени в храненето или тест за нетърпимост към храни.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР