Подути, възпалени и тежки крака и усещане за парене под

...
Подути, възпалени и тежки крака и усещане за парене под
Коментари Харесай

7 изпитани начина за облекчване на подутите крака

Подути, възпалени и тежки крайници и чувство за парене под краката... Такива неразположения се случват на доста от нас, изключително в горещи дни. По-голям % от хората имат нараснала податливост да подуват краката си. А нашият екип пък знае по какъв начин да се преборите с този проблем.

Ето 7 от най-хубавите ми способи за лекуване на подути крайници:

1. Останете хидратирани!

Съгласно избраните правила, потребностите от течности на човек в зрелост са към 2000 мл вода дневно. При мъжете среднодневното приемане на вода е несъмнено на към 2500 мл. Трябва да се помни, че потребността от течности при горещо време се усилва с към 500 мл / ден. Другото значимо вярно е а да се пие вода на дребни глътки. За предпочитане леко охладен или при стайна температура. Забравете за изстудена вода от хладилника...за фризера да не приказваме!

2. Накиснете краката си в студена вода с ябълков оцет.

Добавете 1 чаша ябълков оцет в купа със студена вода и накиснете краката си за към 20 минути. Такава процедура освен ще се отърве от подуването, само че и ще изглади кожата на краката ви и ще помогне да се отървете от неприятната миризма. Правете процедурата всяка вечер преди лягане.
 Какво да предприемем, в случай че краката ни се подуват към глезените Какво да предприемем, в случай че краката ни се подуват към глезените
Подуването на краката към глезените може да се в резултат на разнообразни проблеми, само че най-често срещаната причина е, че прекарвате доста...

3. Пийте чай от коприва, копър или глухарче.

Такива инфузии подкрепят работата на бъбреците и имат диуретичен резултат. Освен това те ускоряват  отстраняването на непотребната вода от тялото. Въпреки това, с цел да бъдете ефикасни, би трябвало да пиете 1-2 чаши от определената инфузия на ден.

4. Прилагайте компреси от алое вера.

Смесете 2 супени лъжици пулп от алое вера с 2 супени лъжици кокосово масло. Измийте краката си или даже цялото си тяло. Такъв компрес успокоява и овлажнява и в допълнение оказва помощ за битка с чувството за тежест на краката.

5. Вана за крайници с мента.
 Ако вдигнете единствено за 10 минути краката си, ще се отървете от редица болежки Ако вдигнете единствено за 10 минути краката си, ще се отървете от редица болежки
Много постоянно се случва да претрупваме краката си на работното място. Понякога натоварването идва от това, че по през целия ден сме в седнало с...

Към вряща вода (около 2 литра) прибавете 2 супени лъжици сушени листа мента. След това изсипете течността в купа и изчакайте да се охлади - водата за баня би трябвало да бъде единствено леко топла. Такава вана ще облекчи умората и подуването на краката.

6. Дръжте краката си високо вдигнати.

Легнете и сложете възглавница или навито одеяло под краката си, тъй че те да са повдигнати леко над гърдите ви. Останете в това състояние за към 20-30 минути. По този метод дейно ще намалите подуването.

7. Не забравяйте да се движите.

Работата в заседнало състояние подготвя към отичане на краката - изключително при горещо време. Ако седите в едно състояние за дълго време, станете и се пробвайте да поддържате ставите си в придвижване. Направете това 5-6 пъти за по 2-3 минути!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР