Подслушвателните устройства, открити в кабинет на главнокомандващия ВСУ ген. Валерий

...
Подслушвателните устройства, открити в кабинет на главнокомандващия ВСУ ген. Валерий
Коментари Харесай

Службите в Киев: Устройствата за подслушване в кабинета на Залужни са фалшиви

Подслушвателните устройства, открити в кабинет на главнокомандващия ВСУ ген. Валерий Залужни са били подправени. Това разгласи пред " Радио Свобода " генерал-майор от Службата за сигуност (СБУ) на Украйна Виктор Ягун, представен от УНИАН. Той е някогашен заместник-ръководител на контраразузнаването.

" Доколкото ми е известно, това не са били средства за записване, те са нямали даже захранващи детайли. Тоест, това е била реплика на устройство, което е било заложено за някакви други цели, не за записване ", съобщи о.з. генералът.

Той изясни, че по време на съвещанията при Залужни в пространствата работи спецапаратура, която блокира записващите устройства, а кабинетите постоянно биват проверявани. Според него слагането на устройства е провокация, която не може да бъде осъществена от някакъв аматьор.

" След известно време ще се опитат да разпространят някакви аудиозаписи, направени благодарение на изкуствен интелект с гласа на Залужни, които за следващ път да отворят тематиката за разнобоя сред военната и цивилната власт в страната. Това е преференциално за врага ", съобщи ген. Виктор Ягун.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР