Подсигурена ли е парламентарната подкрепа за нов кабинет с премиер

...
Подсигурена ли е парламентарната подкрепа за нов кабинет с премиер
Коментари Харесай

Нов кабинет или избори?: Решаващи часове ПП да си осигури подкрепата


Подсигурена ли е парламентарната поддръжка за нов кабинет с министър председател Асен Василев или " Продължаваме промяната " ще върнат несбъднат проучвателния мандат?

Решаващи часове по значими въпроси, на които се чакат отговори, а точно какво ще бъде бъдещето на 47-ия парламент и ще успее ли мандатоносителят „ Продължаваме промяната “ (ПП) в период до 8 юли да направи ново държавно управление в границите на това Народно заседание.

Това, което се знае все още, е, че през днешния ден Политическа партия и партиите, заявили поддръжка - „ Демократична България “ и Българска социалистическа партия, би трябвало да се съберат, с цел да обсъдят още веднъж има ли нова заявена поддръжка за едно такова държавно управление и какво да бъде то.

„ Провеждаме диалози. Засега тематиката за личен състав на държавното управление не се разисква “, сподели Андрей Гюров от Политическа партия.

Ако бъде импортиран в Народното събрание проектокабинетът с министър председател Асен Василев, всички 59 депутати на ГЕРБ ще бъдат в зала и ще гласоподават „ срещу “, сподели ръководителят на парламентарната им група Десислава Атанасова.

В „ Тази заран “ тя разкритикува управническата стратегия, която Политическа партия, Българска социалистическа партия и Демократична България приготвиха през последните дни. По думите ѝ шест месеца не е имало управническа стратегия, а в този момент за две нещо „ ще забележим някакъв съединен сбирщайн “.

Програмата на кабинета „ Василев “ са получили късно нощес и самостоятелните депутати.

Междувременно от ГЕРБ повториха - стигне ли до тях изследователски мандат, те ще го върнат.

Националният съвет на Българска социалистическа партия се събират през днешния ден, с цел да решат дефинитивно поддържат ли програмата и какво ще вършат, в случай че третия мандат за сформиране на държавно управление попадне тях.

На 8 юли в 17 ч. изтича седемдневният период, който Асен Василев имаше, с цел да каже на президента ще сформира ли ново държавно управление в границите на този парламент, или на следващия ден ще му връчи проучвателния мандат несбъднат.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР