Подсъдимият за смъртта на журналисти Милен Цветков - Кристиан Николов

...
Подсъдимият за смъртта на журналисти Милен Цветков - Кристиан Николов
Коментари Харесай

Убиецът на Милен Цветков поиска свобода преди старта на делото

Подсъдимият за гибелта на публицисти Милен Цветков - Кристиан Николов още веднъж желае да излезе на независимост. Той е подал молба за смяна на мярката за неотклонение, която ще се гледа на 8 декември от пети състав на Софийския градски съд с ръководител Васелина Ставрева. 21-годишният юноша е пуснал и молба да не бъде сниман.

Съдия Ставрева е и магистратът, който ще ръководи правосъдния състав по самото дело против Кристиан Николов.

В началото на ноември и градските, и апелативните магистрати отхвърлиха да трансформират мярката за неотклонение на младежа, който е в ареста от злополуката. През декември Софийската градска прокуратура внесе обвинителния акт против Николов. Той е упрекнат за съзнателно причиняване на гибел при злополука, за което законът планува от 15 до 20 година затвор, само че и доживотна присъда.

Случаят е изключително тежък, защото Кристиан е управлявал МПС след приложимост на три разнообразни типа наркотични субстанции (амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин), със скорост, доста надвишаваща позволената за съответния пътен сектор - към 99 км/ч. Приближавайки кръстовището при забранителен червен светлинен сигнал на светофарната уредба за посоката му на придвижване, той не е подхванал дейности за понижаване на скоростта или прекъсване. В същия миг на пътното платно и в региона на кръстовището се намирали голям брой други участници в придвижването - водачи на коли и пешеходци.

Предстои насрочването и на разпоредителното съвещание по делото.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР