Подсъдимият кмет на столичния район Младост Десислава Иванчева и заместничката

...
Подсъдимият кмет на столичния район Младост Десислава Иванчева и заместничката
Коментари Харесай

Преписки са бавени, свидетелства настоящият кмет на Младост“

Подсъдимият кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова се отхвърлиха от правото си на възражения по обжалването на прокуратурата по смяна на мярката за неотклонение от " задържане под стража " в " домакински арест ". Това стана преди началото на днешното правосъдно съвещание в Спецсъда.

Те се отхвърлиха с претекст делото по-бързо да отиде на Апелативен съд, който да се произнесе за мярката.

Така най-късно в първите дни на идната седмица ще стане ясно дали отстранената кметица на " Младост " Десислава Иванчева и някогашната ѝ заместничка Биляна Петрова ще излязат от ареста . Пред Апелативния профилиран съд прокуратурата стачкува по-леката мярка за неотклонение с мотив, че заплахата подсъдимите да повлияят на очевидците не е отминала .

От прокуратурата обявиха пред медиите, че са значими всички очевидци по делото, които са били разпитани в хода на досъдебното произвеждане .

От държавното обвиняване дадоха да се разбере, че не би било допустимо да се сключат съглашения с обвинените .

Защитникът на някогашната зам.-кметица на " Младост " Биляна Петрова - Емануил Йорданов, обаче е на друго мнение. Според него прокуратурата целеустремено и умишлено упорства за задържането под стража на двете, с цел да се опита да ги принуди да се пречупят и да признаят виновност , каквато те нямат.

Адвокатът разяснява, че липсва всякаква причина обвинените да останат в ареста . Според него, в случай че се промени мярката за неотклонение " задържане под стража " на подсъдимите, те няма да извършат ново закононарушение или да се отклонят от правосъдния развой .

" Рано или късно и двете би трябвало да бъдат освободени, тъй като оттук насетне няма да има доказателства , които да поддържат обвинителния акт. Вие видяхте, че показанията на Ваклин не бяха точни. Той бе неуверен и променчив на моменти , а и в думите му на моменти граничеха без всякаква логичност ", посочи юрист Йорданов.

Той разясни, че по делото има показани доказателства на двете обвинени, които имат потребност от лекуване на болести, които не могат да бъдат съответно овладени в следствения арест.

Днес пред съда свидетелства и актуалният кмет на регион " Младост " Румен Русев. Той съобщи, че е имало закъснение в част от преписките, когато Десислава Иванчева е била кмет на столичния регион " Младост ". Според очевидеца причина по тази причина е несвоевременно взимане на решение и не съблюдаване на периоди.

Относно предявените п реписки от " Ваклин Груп " , актуалният кмет на столичния регион " Младост " означи, че преписките му са били генерирали в края на предходната година, а при започване на тази година му е била предоставена задача да откри дали има общинска благосъстоятелност. Тази задача не била в неговата област и той я преразпределил на тогавашния зам.-кмет Биляна Петрова.

 Избраха проектант Румен Русев за и.д. кмет на
Избраха проектант Румен Русев за и.д. кмет на " Младост "

Кмет би трябвало да е способен човек, какъвто е Русев, считат Българска социалистическа партия

Румен Русев съобщи, че познава единствено Десислава Иванчева и Биляна Петрова, само че не и с предприемача Ваклин .

И на днешното правосъдно съвещание в съда пристигнаха жители от столичния регион " Младост " в поддръжка на Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Те считат, че обвинените са набедени във взимането на рушвет в изключително огромни размери за издаване на позволение за градеж .

Протестиращите обявиха, че Иванчева и Петрова са почтени, а парите са им били " подхвърлени ".

Протестиращите бяха облечени с тениски " Свобода за набедените " и носеха плакати с надписи " За референдума против презастрояването в " Младост ".

Те недоволстват и във връзка с развиването на делото за референдума против презастрояването в столичния квартал " Младост "

Татяна Христова разяснява пред news.bg, че в делото против застрояването на " Младост " ще има поврат, тъй като Главна дирекция " Гражданска регистрация и административно обслужване " (ГД ГРАО) са манипулирали както подписите, по този начин и броя на жителите на " Младост ".

Според проучване на ГРАО жителите на столичния регион " Младост " са се нараснали с 6 000 , а при неотдавна направена инспекция се оказало, че популацията на столичния регион се е нараснало с към 200 души дневно , изясни Христова.

Тя изрази вяра, че със събраните над 14 000 подписи да бъдат задоволителни за прекъсване на застрояването в столичния регион " Младост ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР