Подробният отчет на разходите обикновено е първата стъпка от съставянето

...
Подробният отчет на разходите обикновено е първата стъпка от съставянето
Коментари Харесай

Житейско портфолио или как да планираме времето стратегически

Подробният доклад на разноските нормално е първата стъпка от съставянето на нов бюджет.

Статистиката къде се разпределят средствата е от основно значение да разберете какво тъкмо би трябвало да измененията в навиците си.

Същото може да се каже, в случай че желаете да измененията метода, по който приоритизирате времето си, когато се отнася до реализация на персоналните ви упоритости, твърди Рейнър Страк, старши почетен сътрудник в Boston Consulting Group.

Много постоянно задачите ни не съответстват с метода, по който прекарваме часовете и дните си.

" Времето е единственият актив, който не можем да умножим ", изяснява Страк пред CNBC. " То е лимитирано тук, на Земята. Представлява нищожен запас и по тази причина би трябвало да разберете какво желаете да вършиме с него в съответен проект ".

За да се ориентирате защо най-често пилеете времето си, Страк, Сузане Дирхс, асоцииран шеф в BCG, и Алисън Бейли, старши сътрудник и ръководещ шеф в BCG,, наречена Стратегическо житейско портфолио.

Започнете като начертаете таблица. По оста Y напишете " значимост ", а по оста X - " задоволство ". Въведете следните стратегически житейски единици:  

Оценете всички от 0 до 10 според от това какъв брой са значими за вас и какъв брой задоволство ви носят.

Така ще разберете къде да ги поставите в матрицата. След това помислете каква част от седмицата отделяте за всяка. Например, в случай че упражнявате 10 часа седмично и прекарвате 2 часа с другари, времето за физическа интензивност би трябвало да е повече от това за другарство.

След като видите това образно показване на времето, ще решите по-лесно къде желаете да извършите промени.

" Да кажем, че дейностите от всекидневието ви лишават прекалено много време ", изяснява Страк.

" Домакинска работа, пътешестване до офиса и други сходни. Трябва да помислите по какъв начин бихте могли да се справяте по-ефективно? Каква част от дилемите можете да възложите на някой различен? Можете ли да употребявате пари, с цел да компенсирате загубата на времето? "

Например, в случай че прекарвате повече време за разчистване на дома си, може да помислите за услугата професионално разчистване от компания.

" Трябва да приемате концепцията за времето по-стратегически ", обобщава Страк.

" Обикновено живеем от седмица до седмица и нищо не се трансформира. Трябва да бъдем доста по-конкретни в задачите, към които се стремим. Този разбор оказва помощ доста ".
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР