Подразделението Startup Garage на BMW Group си сътрудничи с млади

...
Подразделението Startup Garage на BMW Group си сътрудничи с млади
Коментари Харесай

Пилотен проект: автомобилите се движат без водачи в рамките на производството

Подразделението Startup Garage на BMW Group си сътрудничи с млади софтуерни компании. Софтуерните решения от Seoul Robotics и Embotech разрешават подвижност без лидер в завода. Пилотната фаза стартира през юли 2022 година с новото BMW Серия 7.

Старт на един неповторим план на BMW Group: в бъдеще колите ще могат да маневрират без водачи в границите на производството. С плана „ Автоматизирано шофиране в завода “ (AWF) BMW Group ще се увеличи успеваемостта на логистиката на новопроизведените коли в заводите и дистрибуторските центрове и с цел да реализира това, компанията работи с две започващи компании.

Целта на пилотния план: колите се движат независимо в границите на логистичните зони и зоната за сглобяване – без лидер, безвредно и дейно. За тази цел BMW Group си сътрудничи с южнокорейския стартъп Seoul Robotics и швейцарския стартъп Embotech. Пилотната фаза стартира през юли 2022 година в завода на BMW Group в Динголфинг. Новото BMW Серия 7 и напълно електрическото BMW i7 (среден разход съгласно WLTP: 19,6 – 18,4 кВтч/100 км; смесен разход съгласно NEDC: – ; пробег: 590 – 625 км съгласно WLTP) като носители на новата технология са първите коли, с които се осъществя планът.



Автоматизирани маневри от първия старт на мотора до първото следващо превозване

„ Имаме друг метод спрямо самостоятелното шофиране, тъй като не използваме датчиците на автомобила. Самата кола е на практика сляпа. Вместо това инсталираме датчици по маршрутите, които използваме за напредване на колите в заводите “, споделя ръководителят на плана на BMW Group Саша Андре. Решението AFW разчита на две основни технологии. От една страна се употребява сензорна инфраструктура, която оказва помощ за локализиране на колите и в това време разпознава трудностите във фабричната среда. От друга страна, устройство за обмисляне на придвижване изпраща следени команди до колите без водачи посредством мобилна мрежа.

Автоматизираните пътувания в завода в началото се правят в зоната за сглобяване и по-късно до логистичните зони в завода. Това значи, че готовите коли се придвижват сами до паркинга. Оттам се транспортират с трен или камион. По принцип технологията може да се употребява незабавно откакто колите могат да се движат независимо в индустриалния развой – т.е. малко след първото стартирането на мотора.

BMW Startup Garage притегля в плана млади компании

Lidar софтуерът за различаване на Startup Seoul Robotics употребява статичните датчици за наблюдаване, с цел да сътвори дигитален близнак на околната среда, в това число подредба на обекти и позициониране на колите. Софтуерът за обмисляне на напредването на Embotech ръководи, стопира, форсира и паркира колите без лидер. Маршрутите се пресмятат в действително време. Не се изисква ситуационно програмиране или образование на автомобила. Вместо това всяко транспортно средство може да реагира независимо на съответната заобикаляща среда.

„ Този ​​подход, при който две млади започващи компании работят с OEM като BMW Group по един план, евентуално в никакъв случай не се случва за първи път “, споделя ХанБин Ли, основен изпълнителен шеф на Seoul Robotics. Това сполучливо съдействие става допустимо с помощта на BMW Startup Garage. Venture Client подразделението на BMW Group разпознава Seoul Robotics като евентуално забавен снабдител на технологии и инициира първи Proof-of-Concept план с екипа на Саша Андре. По-късно BMW Startup Garage включва и Embotech за продуктова проява на плана. „ Без BMW Startup Garage не би било допустимо нашето решение да бъде оценено и тествано “, споделя Александър Домахиди, съосновател и механически шеф на Embotech.

Пилотната фаза ще продължи няколко месеца. По-късно технологията ще бъде употребена за спомагателни модели в Динголфинг, а по-късно и в други фабрики.

Подходът Venture-Client предизвиква новаторската мощ на BMW Group

„ Автоматизираното шофиране в завода “ е реформаторски план за промишлеността и единствено една от многото сполучливи истории от BMW Startup Garage. От 2015 година BMW Group прави оценка вероятните планове дружно със започващи компании, употребявайки модела на Venture Client. Този водещ корпоративен рисков инструмент следва правилото на ранно закупуване на артикул на започващ бизнес, а не на акции в самата компания.

С този метод BMW Startup Garage към този момент е осъществила сполучливо повече от 150 пилотни плана с водещи започващи компании, които имат общ капиталов размер от над 4,5 милиарда щатски $.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР