Подразделение на турския гигант Sarkuysan ще инвестира в нов завод

...
Подразделение на турския гигант Sarkuysan ще инвестира в нов завод
Коментари Харесай

Турски гигант инвестира 17 милиона лева в завод за авточасти в Шумен

Подразделение на турския колос Sarkuysan ще влага в нов цех за произвеждане на електрически кабели в България. Тази заран сдружението получи документ за инвестиция клас " А " от министъра на стопанската система Емил Караниколов.

" САРК България " ще влага 17 милиона лв. в цех край Шумен, отваряйки 40 нови работни места. Фабриката ще създава електрически кабели, главно за автомобилната индустрия, както и специфични проводници, които имат необятна приложимост в авиационната и отбранителната промишлености.

Заводът, който се планува да бъде построен в индустриалната зона на гр. Шумен, ще е с обща повърхност 69 000 кв.м., ще бъде оборудвана с щадящи околната среда съвременни машини, изцяло съответстващи на актуалните механически условия. Местата за произвеждане и административните здания ще заемат към 7400 кв. м. Предприятието се чака да проработи до пет години.

Турската група Sarkuysan, оценена на €88,5 милиона на турската фондова борса, е учредена през 1972 година в Истанбул и е първата сполучлива обществена компания.

Около половината от леките и лекотоварни коли в Европа употребяват кабели на Sarkuysan. Компанията продава и на снабдители на NASA.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР