Подрастващите, които спортуват активно, имат специфична нужда от създаване на

...
Подрастващите, които спортуват активно, имат специфична нужда от създаване на
Коментари Харесай

С какво да нахраним активните деца

Подрастващите, които спортуват интензивно, имат характерна потребност от основаване на хранителни привички. Ако вашият млад спортист е добре сит, той ще може да демонстрира по-добри резултати както в спорта, по този начин и в учебно заведение.

Активните деца, които не получават задоволително сила от храната, се усещат изморени и по-трудно изпитват наслаждение от тренировките.

Родителите могат да последват следните препоръки, които ще ви оказват помощ да извършите положителния избор, що се отнася до здравословното хранене, съчетано със спорта.

1. Използвайте закуската като съвършения енергиен старт на деня.

Идеалната ежедневна закуска се състои от плод или плодов сок, млечен артикул, овесени ядки или самун.

2. Всеки ден детето би трябвало да приема най-малко по три млечни продукта. Както е известно калцият е най-важният минерал за образуването на костната тъкан.

Ако детето ви не получава задоволително калций, организмът му ще стартира да черпи от насъбраните ресурси, с цел да може нервните и мускулните кафези да действат вярно. Това обаче нарушава здравината на костната система. Детството е времето, когато подрастващите би трябвало да натрупват доста от скъпия минерал.

На ден са задоволителни чаша мляко, 2 части сирене и купа кисело мляко.

3. Не пропускайте дребните хранения сред главните за деня. Децата ви имат потребност освен от здравословна закуска, обяд и вечеря, само че и от потребни междинни хапвания, с цел да могат да поддържат високите си равнища на сила.

 С какво да нахраним дейните деца

Подходящи в тази ситуация са плодове, йогурт, мюсли десерти.

4. Обядът и вечерята би трябвало да са богати на протеини и въглехидрати.

Богатите на протеини храни включват птиче месо, морски блага, яйца, млечни артикули и бобови растения.

Добри източници на въглехидрати са самун, зърнени храни, зеленчуци, съдържащи скорбяла.

5. Висок банкет на течности. Детският организъм не може както организма на възрастния да управлява с лекост телесната температура. Водата и спортните питиета са съвършените течности преди, по време на и след подготовка.

6. Заложете на разнообразието. Опитвайте се постоянно да предлагайте огромен избор на здравословни храни за вашия правоприемник.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР