Подписването на новия рамков договор за дентална помощ скара стоматолози

...
Подписването на новия рамков договор за дентална помощ скара стоматолози
Коментари Харесай

Рамковият договор за дентална помощ скара стоматолози и зъботехници


Подписването на новия рамков контракт за дентална помощ скара стоматолози и зъботехници.

В контракта са планувани безвъзмездни преносими протези за хората, които имат потребност от такива. Пациентите обаче ще би трябвало да платят труда на зъботехника за изработването ѝ.

„ Всеки случай е друг. Зъботехниците са на чистия частен пазар. Цените варират. Аз не бих се ангажирал…”, сподели пред bTV ръководителят на Зъболекарския съюз доктор Николай Шарков.

Никой обаче не разяснява какъв брой коства труда на зъботехниците и това съгласно Асоциацията на зъботехниците е проблеми.

„ Трудът е прекомерно тежък и ценообразуването е система, в която до последната стотинка нещата са ясни. Нас никой не ни е питал – нито зъболекарския съюз, нито Здравната каса”, разяснява ръководителят на асоциацията Стоян Котев.

По думите му обществото целеустремено се подвежда.

„ Това, което предизвика нашето неодобрение, беше тъкмо изявлението на господин Шарков след подписването на контракт. Той изясни какво съставлява пакетът дентални действия и когато се стигна до така наречен безвъзмездни протези, той сподели, че в действителност не е отразена единствено цената за зъботехнически труд, която изтъквам: „ коства към 70-80 лева.”, изясни основният секретар на Асоциацията на зъботехниците Иван Бурджиев.

По думите му сходно изявление е непосредствено вмешателство в ценообразуването на техния труд.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР