Подписаното Преспанско споразумение е една подадена ръка за присъединяването на

...
Подписаното Преспанско споразумение е една подадена ръка за присъединяването на
Коментари Харесай

Македония да поеме подадена й ръка, призова Плевнелиев

Подписаното Преспанско съглашение е една подадена ръка за присъединението на Македония в Европейски Съюз и НАТО. Европейски Съюз и НАТО няма какво да създадат повече, тъй като те направиха всичко, че дори и повече.

Това разяснява президентът Росен Плевнелиев (2012 - 2017 година) по време на полемика на тематика " Българската и европейската позиция: Референдумът в Македония ". Дискусията цели да даде обяснение на обстановката след референдума в Македония и на вероятностите на страната по пътя към НАТО и Европейски Съюз.

 Време е да пратим в историята
Време е да пратим в историята " някогашната югославска република ", прикани Заев

Заев навива депутатите от правната комисия в страната да гласоподават измененията

Той се разгласи за поддръжка на Преспанското съглашение и добави, че това е една подадена ръка и късмет, който не би трябвало да бъде изпускан. " Това е подадена ръка от ориста, тъй като, в случай че вие не я поеме, няма да има втори късмет в идващите 20 години ", сподели той.

Нека всеки един от нас не крие проблемите, а да ги знаем, прикани Плевнелиев и добави, че би трябвало да си подадем взаимно ръка, с цел да вървим напред.

Плевнелиев: " Нека дружно вървим напред, ние сме с вас. "

Плевнелиев се похвали, че бил горделив от това да бъде част от Европейския съвет по външна политика, основан на три вълшебни думички - народна власт, обществена и виновна стопанска система и интеграция .

Той се похвали, че е член и на Охридската група, която има за цел да помогне на Македония да влезе в НАТО и Европейски Съюз, тъй като е настъпил историческият миг.

" България да даде европейски изход на всички Балкански страни ", прикани експрезидентът.

Плевнелиев си спомни, че като роден в Гоце Делчев по време на комунизма най-големият му празник е бил да отиде до Щип, защото там за него е било друга планета. Тогава Македония е била доста по-наред от страни като Чехия, Унгария и други. Той напомни, че след 20 години, когато се върнал там, останал покъртен от застоя и неналичието на напредък. Тогава Македония се оказа, че е 10 години по-назад от България.

 Референдумът в Македония е историческо самоубийство съгласно Георге Иванов
Референдумът в Македония е историческо самоубийство съгласно Георге Иванов

Македонския президент прикани хората да бойкотират допитването

" Защо в тази прелестна страна и прелестен народ се взеха всички неверни решения и за какво те не съумяха да се интегрират . Чехия, Унгария и Словакия през днешния ден наподобяват по един друг метод, до момента в който за Македония не можем да кажем същото. В македонската страна се откриха едни връзки на клинтализъм , ендемична корупция и завладяна страна в това, че институциите обслужваха мощните на деня. Македония не съумя да излъчи верните сигнали за интеграция в Европейски Съюз и НАТО ", отсече Плевнелиев.

Част от аргументите по тази причина били, че в последните 10 години Македония се ръководи от национал-популисти .
Те доведоха до това, което можем да забележим в този момент в македонската страна, безапелационен е Плевнелиев.

 Македонското държавно управление внесе в Народното събрание законопроекта за смяна на името
Македонското държавно управление внесе в Народното събрание законопроекта за смяна на името

Днес Народното събрание ще разиска държавното предложение

Той напомни, че в първата година от своя мандат като президент е имал интензивни диалози с президента и премиера на Македония и за това по какъв начин България би могла да помогне.

" Говорихме си за всички проблеми, а най-после завършваме с едно официално съобщение и проблеми няма, всичко било наред и връзките са съвършени. Не е по този начин, проблеми имаше ", изясни той.

 Гърция обезпокоена: Разпадането на Македония ще е най-лошият сюжет
Гърция обезпокоена: Разпадането на Македония ще е най-лошият сюжет

Според гръцкия външен министър над 50 % са дали своят вот на референдума
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР