Подписалата меморандум с правителството ще бъде обект на нова проверка

...
Подписалата меморандум с правителството ще бъде обект на нова проверка
Коментари Харесай

Петков прави нова проверка на Gemcorp

Подписалата меморандум с държавното управление ще бъде обект на нова инспекция от българските служби за предишно присъединяване на свързани с Русия лица в нея, като няма да се позволен съмнителни капитали у нас. Това разгласи пред bTV министър председателят Кирил Петков.

Въпросът неколкократно беше издигнат от опозицията, като след разпита си в прокуратурата водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява, че държавното управление е подписало " меморандум с неразбираеми компании за милиарди ". Медийни изявления свързаха фонда с съветски олигарси в по-ранен интервал.

Министър-председателят увери, че изнесените обстоятелства ще накарат ръководещите да създадат доста деликатна инспекция, тъй като тяхната е била на база на настоящето положение.

" Оттук нататък българските служби би трябвало да си свършат работата и аз съм го разпоредил да сме сигурни, че тези капитали са чисти, в случай че не са или в случай че има даже малко подозрение, нашето държавно управление е последното, което би поело какъвто и да е риск " , безапелационен бе Петков.

Вицепремиерът Асен Василев разгласи, че компанията е пристигнала с представители на американското посолство. Вчера обаче от Gemcorp.
 Представител на Съединени американски щати не е подкрепял меморандума за зелена сила с Gemcorp
Представител на Съединени американски щати не е подкрепял меморандума за зелена сила с Gemcorp

Считаме, че изказванията за противоположното са вследствие на неразбирателство

Американското посолство просто и ясно сподели, че не застават зад тази инвестиция - нито са " за ", нито са " срещу " , просто се отдръпват от тази полемика, изясни Петков, допълвайки, че първата среща на Василев с другата оповестена като американска енергийна компания в меморандума - IP3, е била по време на аудиенция в Съединени американски щати.

По думи на премиера е подписано общо писмо за желание, без да има нищо съответно като действителен контракт. " Те просто споделиха: " Ние имаме средства, които бихме желали да влагаме в посока енергетика ", изясни той.

Относно идното у нас другата седмица, с цел да бъде публично подписан българският План за възобновяване, министър председателят уточни, че още в последната им среща тя е споделила, че механически всичко е приключено по Плана.
 IP3 подписа Меморандум за съдействие за поддръжка на нисковъглеродни енергийни решения
IP3 подписа Меморандум за съдействие за поддръжка на нисковъглеродни енергийни решения

Gemcorp и IP3 ще дават решения за създаване на планове, финансово структуриране и финансиране

Нищо няма да се трансформира, а българите могат да са спокойни, че усвояванията на средствата ще бъдат стартирани незабавно по-късно , посочи той.

По негови думи направените от държавното управление промени са дали опция електроцентралите на въглища да продължат да работят и също така авангардни технологии като батериите ще влязат в електропреносната мрежа.

По отношение на днешното си за ревизия на лабораториите към БАБХ Петков съобщи, че са били открити несвойствени и недобре изпълнени действия.
 Урсула фон дер Лайен идва в София да показа оценката за Плана ни
Урсула фон дер Лайен идва в София да показа оценката за Плана ни

Предвижда се закупуване на нови 42 влака за крайградските региони

Той уточни, че помещението за ревизия на животни нямало никакви следи да е употребявано по предопределение, а в хладилника на това за месни артикули намерили цитрусови полодове.

" Много странни неща видях като надзор и ръководство. Разпоредих още през днешния ден ДАНС да се запознае с този въпрос. Не можах да чуя положителни пояснения ", разяснява той.

Петков обаче бе безапелационен - в случай че желаеме същинска защита на българските производители, пунктовете за импорт би трябвало да бъдат изрядни , а не да се позволява всичко през границата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР