Подпалвачите на пожари ще бъдат наказвани с рязко увеличени глоби,

...
Подпалвачите на пожари ще бъдат наказвани с рязко увеличени глоби,
Коментари Харесай

Гърция налага по-строги наказания на подпалвачите на горски пожари

Подпалвачите на пожари ще бъдат наказвани с внезапно увеличени санкции, съобщи гръцкият министър на климатичната рецесия и гражданската отбрана Василис Кикилиас, съобщи ДПА. Изявленията на Кикилиас идват на фона на известия, че доста от пожарите в континенталната част на Гърция и островите ѝ това лято са били съзнателно подпалени.
Прочетете още
Глобите ще се усилят до и над 30 хиляди евро, съобщи Кикилиас пред гръцката национална телевизия ЕРТ през вчерашния ден вечерта.

Според вестник „ Прото тематика “ този ход цели преди всичко предварителна защита, като санкцията може да се удвои при наново нарушаване. Подпалвачите биха могли също по този начин да бъдат накарани да заплатят разноските по гасенето на пожарите. Досега законът предвиждаше санкции от 300 евро до най-много 5000 евро.

Десетки пожари избухват всекидневно в цяла Гърция, като се популяризират бързо вследствие на траялото със седмици изсъхнало време. Миналата седмица министър председателят на Гърция Кириакос Мицотакис приписа множеството от пожарите на тенденциозен палеж.

Много от пожарите са породени от немарливост, като да вземем за пример изгаряне на култивиран боклуци, запалване на барбекюта при прохладно време или прехвърчане на искри при заваряване и търкане, съобщи Българска телеграфна агенция.

В случай на палеж причинителите биха могли да отидат в пандиза. Властите в Гърция признават, че залавянето на подпалвачи е мъчно. Според отчетите по отношение на пожарите през юли са осъществени 21 ареста при към 1470 горски пожара в цялата страна, регистрирани за един месец.

В резултат на пожарите в Гърция това лято починаха петима души, измежду които двама водачи на аероплан, който гасеше пламъци, а към 19 хиляди туристи трябваше да бъдат евакуирани от известния ваканционен остров Родос.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР