Подозренията, че венецуелската армия е избила стотици демонстриращи, а заподозрени

...
Подозренията, че венецуелската армия е избила стотици демонстриращи, а заподозрени
Коментари Харесай

ООН: Армията избива протестиращи във Венецуела

Подозренията, че венецуелската войска е избила стотици демонстриращи, а обвинени нарушители са недосегаеми за правораздаването, демонстрират, че върховенството на закона на процедура липсва, обявиха от Организация на обединените нации в отчет, отдаден на обстановката там.

Международната организация изиска държавното управление да изправи пред съд причинителите и разгласи, че ще изпрати отчета в Международния углавен съд, чийто прокурор стартира авансово следствие през февруари. В текста се цитират " достоверни и шокиращи " свидетелства за убийства на млади мъже по време на операци в бедните квартали.

Около 125 души са починали в антиправителствените митинги предходната година, като съгласно Организация на обединените нации силите за сигурност са виновни за гибелта на най-малко 46 от тях, а доказателствата за това са изчзенали от досиетата.

Венецуела, която е член на ОПЕК, претърпява тежка икономическа рецесия и хиперинфлация, достигаща 25 хиляди % съгласно Народното събрание, в който доминира опозицията. В страната има непрестанен дефицит на храни и медикаменти. Мадуро споделя, че обстановката в страната е резултат на икономическа война, водена от опозиционните политици благодарение на Вашингтон, отбелязва " Ройтерс ". Той увеличи заплатите за последно през април, малко преди да бъде разгласен за победител в оспорваните президентски избори, на които завоюва втори мандат.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР