Подозирам, че по-детайлно разследване ще установи връзка с конкретни хора-провокатори

...
Подозирам, че по-детайлно разследване ще установи връзка с конкретни хора-провокатори
Коментари Харесай

Психолог: Нелепо е полиция и народ да се противопоставят

Подозирам, че по-детайлно следствие ще откри връзка с съответни хора-провокатори на митинга. Те не са от София, а са пристигнали тук като почитатели и служители на реда. Може да се откри доза предумисъл. Група от пловдивски служители на реда може да се е поувлякла да ползва несъразмерна мощ.  Това сподели по Народоосвободителна въстаническа армия престъпният психолог Росен Йорданов.   

" Полицаите, които си правиха добре работата на митинга на почитателите, действаха по-решително и по-адекватно. В случая една професионална обстановка се интерпретира политически. Има голяма разлика сред другите типове почитатели. Защо митингът трябваше да бъде на място, което по-трудно за защита? Има паркова среда и дребни улички, които мъчно се охраняват ", счита той. 

По думите му е извънредно неуместно народът и полицията да се опълчват. " Сред органите на реда има хепи соц атмосфера, има и чиновници, които не знаят какво вършат там. При предните протести полицията бе сложена на унизително равнище. Има неизлекувана отмъстителна настройка, евентуално някои служители на реда са се поразпуснали. Това е неприемливо. В Министерство на вътрешните работи нещата са зле - анахронична и непривлекателна институция. Във ведомството има груба политическа интервенция. 1/3 от административните и помощни структури могат да бъдат закрити ", разяснява Йорданов.

Психологът е работил с основния секретар Живко Коцев във великотърновскатата дирекция на Министерство на вътрешните работи. " Тя беше на последно място по разкриваемост, когато я пое, а когато я сдаде - преди всичко ", разкри той.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР