Подовото отопление е технология, която по никакъв начин не засяга

...
Подовото отопление е технология, която по никакъв начин не засяга
Коментари Харесай

Митове за вредите от подовото отопление

Подовото отопление е технология, която по никакъв метод не визира интериора на жилището, само че в това време отоплява притежателите на дома през студения сезон. Много хора са недоверчиви към това отопление поради ширещи се легенди за ненадеждността и минусите на такава система. Имайки поради високите цени на електрическата енергия напоследък, опасенията имат някакво съображение. Експерти направиха селекция от сходни клюки и описаха по какъв начин стоят нещата в реалност.

1.       Консумира доста електрическа енергия
Пет неправилни изказвания за водното подово отопление
Наблюдава се наклонността от ден на ден семейства, на които им следва ремонт да обмислят опцията за отопляване с водна подова инст...

Това е най-разпространеният мит, който плаши хората и ги отдалечава бързо от концепцията за инсталиране на подово отопление. Всъщност, технологията има доста рационална консумация на електрическа енергия, защото е оборудвана с термостат. В същото време, множеството подови настилки правят отлична работа за предпазване на топлината, тъй че нагревателният детайл най-често е в изключено положение.

2.       Може да бъдете ударени от ток

При проектирането на сходни системи производителите обръщат нараснало внимание на тяхната сигурност, споделят специалисти. В устройството за подово отопление единствено 15% от материалите се употребяват за отопление, а останалата част се употребява за обезпечаване на безвредна работа.

3.       Става единствено за монтаж под плочките

Този мит също не е изцяло правилен. За да се обезпечи най-благоприятен топлопренос и незадълбочено отопление, подовото отопление с нагревателен кабел в основата, несъмнено, е по-добре да се поставя под плочките. В същото време, актуалните технологии разрешават да се направи подово отопление под всяко подово покритие - линолеум, паркет или плочки.
Водно подово отопление – преимущества и дефекти на системите
Разнообразни са опциите, които имат семействата за обезпечаване на удобни условия на живот. На първо място е поддържането...

4.       Опасност от пожар

При изискване на първокачествен монтаж, подовото отопление не е по-застрашено от пораждане на пожар от скритото окабеляване. Нагревателният кабел е изолиран, топлоустойчив и невъзпламеняем, тъй че на практика няма заплаха от пожар.

5.       Вредно поради електромагнитно поле

Подовото отопление е снабдено с вложки от мед и фино фолио, което разрешава екраниране и хващане на електромагнитно лъчение. При готвене или сушене на косата се генерират не по-малко електромагнитни талази, в сравнение с при включено подово отопление.

На процедура подовото отопление е сполучлив вид, допускащ развномерно стопляне на всевъзможни по величина пространства. То е изцяло безвредно и няма да ви навърти повече ток от климатика. Достатъчно е да повикате експерти за монтажа му и да спазвате изискванията за вярната му употреба през студения сезон.
Крадат парно с подово отопление
Крадците на парно не ощетяват " Топлофикация ", а своите съседи, защото подадената към блока топлота се разпределя сред всички апарт...

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР