Подобряване на класирането от 2021 г., когато заехме 10-а позиция

...
Подобряване на класирането от 2021 г., когато заехме 10-а позиция
Коментари Харесай

Място на почетната стълбичка е мечтата на девойките за Европейското първенство по плажен хандбал | То започва в четвъртък във Варна

Подобряване на класирането от 2021 година, когато заехме 10-а позиция и място на почетната стълбичка. Това е мечтаната цел пред националния ни тим за девойки на започващото в четвъртък във Варна Европейско състезание по хандбал за юноши и девойки до 16 години.

„ Мисля, че тимът е квалифициран добре. Всички обичат плажната вариация на хандбала. През 2021 година постигнахме влиятелното 10-о място и в този момент задачата ни е да го подобрим. Дано зарадваме почитателите и с място на почетната стълбичка. За един състезател няма нищо по-хубаво от това да донесе отличие за страната си. Отборите в групата ни са преодолими. Силите в плажния хандбал са изравнени, а когато си хазаин с поддръжката на публиката възможностите се усилват. Надявам се девойките да покажат всичко, на което са способни. Те си слагат високи цели, раздават се в тренировките и ние като треньорския щаб сме удовлетворени. Дано покажат наученото и в игрова конюнктура “, сподели треньорът на девойките Ирина Миладинова.

От 4 до 7 юли България и Южния плаж във Варна са хазаин на Европейско състезание за юноши и девойки до 16 години, а от 11 до 14 юли на Европейски квалификационен шампионат за мъже и дами. В тях ще вземат участие над 1000 състезатели и длъжностни лица, разпределени в общо 56 тима от 20 страни.

В 15.30 часа през днешния ден (3 юли) девойките ще играят тестови мач с Турция, а в 16.30 мъжете играят тестова среща със същия противник.

В Екологичен потенциал по плажен хандбал за девойки ще спорят 18 тима, които жребият разпредели в 3 групи с по 6 отбора. България е в група В, в която са още съставите на Германия, Унгария, Полша, Румъния и Сърбия. За финалната осмица се класират първите два от всяка група и най-хубавият трети.

В юношеската конкуренция на шампионата на Стария континент ще вземат участие 16 тима, които бяха разпределени в 4 групи с по 4 отбора. България е в група А дружно с отборите на Унгария, Швеция и Румъния. За финалната осмица се класират първите два тима в групите.

Страната ни получи семейството след чудесно извършените през 2021 година Европейски шампионати по плажен хандбал за мъже, дами, юноши и девойки.

Съставите на България:

Юноши: Бедирхан Чондол, Ивайло Тенев, Пламен Катрев, Иво Иванов, Георги Василев, Даниел Иванов, Никола Христакев, Борис Маринов, Христо Йорданов, Тодор Кънев, Алекс Бойчев, Стоян Лазаров

Старши-треньор: Самет Муртазали

Помощник треньор: Александър Бояджиев

Девойки: Глорияна Райчева, Ниляй Муртазали, Ивет Костадинова, Стефани Стойкова, Нася Асенова, Мартина Тодорова, Ния Цанкова, Анна Кърджилова, Габриела Великова, Станислава Чопаринова, Симона Черкезова, Диана Петрова

Старши треньор: Ирина Миладинова

Помощник-треньори: Виктория Жосан и Стиляна Павлова
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР