Подобряване на графика на учебните стажове в професионалните гимназии и

...
Подобряване на графика на учебните стажове в професионалните гимназии и
Коментари Харесай

МОН и Министерство на туризма с важно решение

Подобряване на графика на образователните стажове в професионалните гимназии и профилираните паралелки по туризъм разискаха на работна среща министърът на туризма доктор Илин Димитров и министърът на образованието и науката проф. доктор Сашо Пенов.

Министър Димитров аргументира желаните от него промени, като уточни, че по този начин графикът може да стане по-полезен за учениците при придобиването на повече на практика знания и умения, както и да бъде по-оптимално съгласуван с туристическия сезон и с работния график на заведенията за хранене и хотелите.

Двамата министри разискаха настоящи въпроси по образованието и приема и във висшите учебни заведения по направление туризъм, с последна цел подобряването на туристическия артикул, който България предлага.

 По време на работната среща министрите разясниха нуждата от прецизиране на критериите за присъединяване на децата в програмата " Отново дружно “, с цел да стигне до оптимален брой деца. Министър Димитров предложи разширение на обсега й, като към ученическите екскурзии се включат и визити на 100-те национални обекта. Това освен ще подкрепи работещите в бранша, само че и ще обогати прекарването на децата, ще задълбочи познанията им и ще разсъни интереса им към родината, счита министър Илин Димитров.

Министърът на образованието проф. Пенов даде обещание да е хазаин на идната работна среща по коментираните тематики.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР