Подобряване на бизнес потенциала във Варненско чрез неизползваните възможности на

...
Подобряване на бизнес потенциала във Варненско чрез неизползваните възможности на
Коментари Харесай

Повишават бизнес потенциала във Варненско чрез културно-историческото, природното и морското наследство

Подобряване на бизнес капацитета във Варненско посредством неизползваните благоприятни условия на културно-историческото, естественото и морското завещание и чистата околната среда, следвайки правилата на " Син напредък ". Това е съответната цел плана “Напред - обратно през уикенда на територията на МИРГ Варна ", по процедура- BG14MFOP001-4.053 “Екологична и устойчива рибарска област " - Местна инициативна рибарска група (МИРГ) " Варна, регион Аспарухово - Белослав - Аксаково “, по Програмата за морско дело и риболовство 2014-2020 година, заяви през днешния ден на конференция в Областния информативен център във Варна Борислав Френчев от бенефициера - съдружие “Център за стабилно обществено развиване “, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Проектът е в поддръжка на локалния риболовен бранш и локалния бизнес, представящ артикули и услуги, предлагани от локалната общественост. Целта му е разпространение на туристически, етнографски, природосъобразни услуги, екотуризъм, в това число свързани с обекти в Натура 2000 и създаване на система за информация и избор/онлайн поръчки и доставки на артикули и услуги свързани със бранш Рибарство и " Синята стопанска система “ на територията на Местната инициативна рибарска група (МИРГ).

Чрез уеб основана платформа за информация, популяризация и резервация на обекти, свързани с културно-историческото, естественото и морското завещание на територията на МИРГ, ще се търси създаване на неизползвания капацитет на морето и брега за основаване на работни места, стопански напредък на крайбрежните региони, както и представяне/подпомагане реализацията на продукцията на локалната общественост. Това е цялост, събрала на едно място информация за опциите на локалната територия, с цел да предложи нови, различни и малко известни обекти, направления и събития. Тя ще добави стойност в продуктите и услугите на дребния бизнес и дребномащабния рибарски бранш.

Участието в онлайн платформата ще е гратис и е насочено в помощ на представителите на локалната " Синя стопанска система “.

Общите цели в плана са свързани със основаване на условия за осъществяване на оферти за стабилно развиване на локалната " Синя стопанска система " на територията на МИРГ " Варна, Район Аспарухово - Белослав - Аксаково и търсене на нови благоприятни условия запредставяне на неповторимите локални дадености, което да докара до основаването на нови работни места и прибавяне на стойност в стопанската система и развиване и поощряване на локалния уикенд туризъм. Ще се презентира самобитния живот на риболовците, тяхната активност и показване на артикули и услуги, създадени или добити от тях.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР