Подобно забавяне е добре дошло и за България. Страната ни

...
Подобно забавяне е добре дошло и за България. Страната ни
Коментари Харесай

Politico: ЕС се готви да отложи петролното ембарго за Русия заради Унгария

Подобно закъснение е добре пристигнало и за България. Страната ни изиска да се отсрочи срокът за използване на петролно ембарго, какъвто е казусът с няколко страни в Европейски Съюз. Сред тях а Унгария и Словакия. Европейски Съюз се съгласи да даде пролонгация на Словакия и Унгария, само че не и на София.

Пълната възбрана за целия импорт на съветски недопечен суров и рафинирани горива към този момент може да бъде анулирана, до момента в който продължава работата по компромисно съглашение, което Унгария може да одобри, споделиха дипломати от Европейски Съюз пред " Politico ".

Подобно закъснение би било сериозна спънка за напъните на Европейски Съюз да се опълчи на войната на Владимир Путин в Украйна. По-специално, това би било удар за ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която предложи цялостна възбрана на целия импорт на съветски нефт в план за шести пакет от наказания на 4 май.

Фактът, че дипломатите обмислят такава трагична стъпка, демонстрира какъв брой мъчно е за Европейски Съюз да ескалира икономическата си атака против Кремъл и какъв брой мъчително е да се откаже от съветската сила. Прекратяването на пазара на Европейски Съюз за съветски изкопаеми горива се преглежда в Брюксел като жизненоважна стъпка за ограничение на основен поток от доходи, който оказва помощ за финансирането на войната на Путин. И въпреки всичко за страни без изход на море като Унгария и Словакия, които разчитат в огромна степен на тръбопроводните доставки на съветски нефт, възбраната на недопечен нефт ще бъде мъчителна. Комисията се опита да реализира компромис с Орбан, само че до момента държавното управление му споделя, че се нуждае от повече време - и евентуално повече пари - преди да се съгласи.

Планира се възбраната за нефт да бъде отделена от останалата част от шестия санкционен пакет. Постигнато е единодушие по към 90% от него, обявиха дипломати пред брюкселското издание. Така всички наказания ще се придвижат напред, с изключение на петролното ембарго. Според посланик обаче това е изпратило " неприятен сигнал ".

Всяко размиване на петролния пакет би навредило на доверието в Европейски Съюз, изключително откакто фон дер Лайен и други политически водачи бяха толкоз ясни, че удрянето на петролната промишленост на Путин е жизненоважно. Останалата част от пакета от наказания включва ограничения, ориентирани към проруската агитация, лобисти и консултанти, както и Сбербанк, най-голямата съветска банка. Но сърцето на пакета постоянно е било предопределено да бъде удар против енергийната промишленост на Кремъл.

превод и редакция: Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР