Подобно на всички останали животинки, котките не могат да се

...
Подобно на всички останали животинки, котките не могат да се
Коментари Харесай

Признаци, че котката не се чувства добре

Подобно на всички останали животинки, котките не могат да се оплачат на стопаните си, че не се усещат добре. Затова тук ще ви покажем за кои са признаците, че котката е болна.

1. Промяна в настроението

Когато имате по-игрив представител на котешката раса и той внезапно стартира да се държи като същински безделник, то евентуално има някакъв проблем. Възможна е и противоположната обстановка - котката ви е доста ласкава и обича всякога да ляга да вас, само че внезапно стартира да се държи като пощуряла. Вероятно е даже и нападателна. Също симптом, че има някаква причина тя да не се усеща добре. И в двата случая не е наложително да става въпрос за здравословен проблем.

2. Промяна в потреблението на вода и храна

Котката не яде и даже няма изключително предпочитание да пие вода. По отношение на котешката храна вземете под внимание обстоятелството, че е допустимо просто да сте предложили нова храна на вашия домакински любим, която да не е по усета му. Котките, за разлика от множеството кучета, са много придирчиви по отношение на храната си.

3. Промяна във външния ѝ тип

 Болна котка

Козината на котката стартира да губи блясъка си, скубе се и нослето ѝ е изсъхнало. По мотив последното е значимо да знаете, че когато спят, на котките носът им постоянно е изсъхнал, а първите 2 белега могат да се дължат на липса на витамини и минерали. Набавяйте им ги посредством хранителни добавки за котки.

4. Телесни индикатори

Да, може би няма по-верен индикатор от тях, с цел да разберете, че котката не се усеща добре. Затова имайте поради, че естествената телесна температура на котките е към 38 - 39 градуса по Целзий и когато тя се повиши над 40 градуса, то може котката да е болна.

Котешката температура, както и пулса на котката, който е обикновено да е към 110-150 удара в минута, се мерят в спящо положение на животинката. Чрез измерването им ще можете да получите най-вярна визия за действителните параметри на здравословното положение на животинката ви. А в случай че имате и най-малките подозрения, че тя не е добре, не се двоумете, а незабавно потърсете за съвет ветеринар.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР