Подобно на нас, така и котките също чувстват силно студа

...
Подобно на нас, така и котките също чувстват силно студа
Коментари Харесай

Как да се грижим за котката през зимата?

Подобно на нас, по този начин и котките също усещат мощно студа и са много чувствителни към внезапните климатични промени, защото са много по-добре приспособени към по-топлото време. Освен персоналните желания на тези животинки, техният организъм също е много сензитивен към студа, като по този начин ниските температури могат да доведат до редица здравословни проблеми, в това число до хипотермия при котката.

Как да се грижим за котката през зимата?

Добре би било да проверявате всяка зима здравето на котката ви преди началото на зимата, като я водите на профилактичен обзор при ветеринар. При нужда лекарят може да ви назначи терапия, с която да се увеличи имунитета на котката ви.

Обърнете изключително внимание и на уравновесеното хранене на котката през зимните месеци. Все отново точно то е един от водещите аспекти, които оказват директно въздействие на здравето на любимеца ви. Разбира се, че би трябвало да храните през всеки един сезон питомка ви разнообразно, само че въпреки всичко през зимата това изискване е още по-важно, имайки поради обстоятелството, че тогава елементарно може да се стигне до простуда.

Следете и за това котката ви да пие задоволително вода, тъй като постоянно
Всичко за Вашата сватба
те понижават приема на течности през зимата, а това може да докара до обезводняване при котката. Ако макар напъните ви, котката не желае да пие задоволително вода, тогава можете да преминете към влажната храна.

Ако котката ви е късокосместа, тогава е добре да й купите разнообразни топли дрешки, с които на животното да му е постоянно топло и удобно. Можете даже сами да изплетете или да ушиете такива връхни дрешки на четириногия ви другар, като в Интернет ще намерите доста разнообразни кройки.

Другото значимо изискване за здравето на котката през зимата е да поддържате една температура в дома ви от самото начало, защото организмът на котките реагира неприятно на внезапните промени в градусите. Оптималната температура в помещението е сред 20-25°C., като в случай че питомеца ви трепери и има студени лапи, тогава значи му е студено.

 котка през зимата

За да се възвърне температурният баланс, можете да вземете котката на ръце и да я притиснете към себе си или да я завиете с одеяло. Днес даже можете да закупите специфични килимчета за спане, които се загряват и няма да разрешат на котката ви да замръзне, когато спи. Задължително се погрижете и по тази причина любимецът ви
Всичко за Вашата сватба
да си има свое топло местенце, където да си почива и да се усеща удобно.

И не забравяйте да обръщате внимание на държанието на котката ви, като в случай че тя стартира да киха, има хрема и се държи апатично, тогава незабавно би трябвало да заведете животното на ветеринар, който да го прегледа. Като цяло нормално боледуват дребните котенца или тези над 7 години, защото те имат много по-слаба имунна система.

Не забравяйте, че вие носите отговорност за вашия домакински любим, по тази причина сте длъжни освен да се грижите добре за него, само че и да го предпазвате от всички фактори, които могат да доведат до здравословни проблеми. Грижите за котката през зимата не са комплицирани, просто би трябвало да съблюдават някои елементарни правила.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg