Подобно на горещ картоф София ще прехвърли на държавата проверката

...
Подобно на горещ картоф София ще прехвърли на държавата проверката
Коментари Харесай

София прехвърля на държавата проверката на скандален ремонт за надути цени

Подобно на парещ картоф София ще трансферира на страната инспекцията дали скандалния ремонт за 3 млн. лева на общежитието на " Столичен автотранспорт " се осъществя по повишени в пъти цени. Това стана ясно в петък от пост във фейсбук на Карлос Контрера, който заяви, че ще предложи на Столичния общински съвет (СОС) " заледяване " на обезпечаване на средства за ремонта от бюджета на общината до момента в който Агенцията за държавна финансова инспекция(АДФИ) не се произнесе по разногласието. Дни по-рано, АДФИ бе сезирана от опозицията - общинският консултант от " Спаси София " Борис Бонев. Докато се точи държавната инспекция общинското сдружение ще би трябвало единствено да откри средства за ремонта, който е стартирало без обезпечено цялостно финансиране, става още ясно от думите на Контрера. Предложението му сигурно ще бъде утвърдено от СОС, тъй като опозицията е срещу този ремонт и твърди, че той се случва по надути цени.

Прехвърлянето на горещия картоф

" Ще внеса писмо отчетът за общежитието да не се разглежда(в СОС - б.а.), до момента в който не излезе инспекцията на АДФИ. И ще предложа общинското сдружение посредством преструктуриране на разноските единствено да финансира плана, да контракти с изпълнителя разсрочване на заплащанията, а дейностите, които не са належащи, да не се извършват в този момент. Така, да вземем за пример можем да сменим електрическите ключове междинен клас с надалеч по-евтини китайски, с цел да спестим. Така ще имаме едно спартанско общежитие, с цел да е удовлетворен самостоятелният съветник(Борис Бонев -б.а.) ", показва във фейсбук Карлос Контрера.

Пред Mediapool Борис Бонев също разяснява решението на Контрера.

" Той би трябвало да си отдръпна отчета и да си понесе политическата отговорност, тъй като и без АДФИ е явно, че цените са неведнъж повишени ", сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР