Подобно на ЕЦБ, Федералният резерв на САЩ и други централни

...
Подобно на ЕЦБ, Федералният резерв на САЩ и други централни
Коментари Харесай

При спад на инфлацията хората говорят за намаляване на лихвите. Европейската централна банка може да каже, че не е толкова бързо

Подобно на ЕЦБ, Федералният запас на Съединени американски щати и други централни банки се сблъскват с пазарните упования, че ще понижат лихвите, с цел да поддържат забавящия се стопански напредък в този момент, откакто скоковете на цените са намалели. Но централните банкери преди малко завършиха фрапантното повишение на лихвените проценти и желаят да подсигуряват устойчиво задържане на инфлацията.

Инфлацията в 20-те страни, които употребяват евровалутата, изненадващо падна до 2,4% през ноември. Това не е доста надалеч от задачата на ЕЦБ от 2%, считана за най-хубава за стопанската система, и надалеч от пика от 10,6% през октомври 2022 година

Но заплатите към момента наваксват инфлацията, оставяйки потребителите да се усещат по-малко от еуфория, даже когато европейските градски центрове се украсяват с коледни светлини.

В Париж туристическият сътрудник Амел Земани споделя, че коледното извършване на покупки ще би трябвало да изчака следпразничните разпродажби.

„ Не мога да пазаря тази година, не мога да си разреша коледни дарове за д...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР