Подобно е положението и с банка ДСК, която е собственост

...
Подобно е положението и с банка ДСК, която е собственост
Коментари Харесай

ДСК изнася 250 млн. в Унгария, „УниКредит“ – 465 милиона в Италия

Подобно е ситуацията и с банка ДСК, която е благосъстоятелност на унгарската ОТП Груп, която също държи над 99% от собствеността на подразделението й у нас. Ръководството е взело решението да разпредели „ единствено “ 250 милиона лв. от облагата си от 567 милиона. Оставащата сума ще бъде вкарана в аварийния фонд на финансовата институция. Информацията е доказана и от пресслужбата им.

ОББ е третата по мярка кредитна финансова организация  в България, а наскоро тя получи позволение от институциите да се сплоти с КВС Банк (бившата Райфайзенбанк). Оттам към момента няма данни по какъв начин ще бъде разпределена облагата, чака се управлението да одобри решението на плануваното общо заседание през месец юни.

Въпреки инфлацията, неустойчивостта и военните дейности през миналата година, банките в България регистрираха рекордни облаги от 2008-та година насам, достигащи 2 100 милиона лв.. Ръстът им спрямо предходната година е съвсем 50%, а растежът на облагите продължава и при започване на тази година.

Източник: lupa.bg

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР