Подобно действие има характера на ядрен взрив в отношенията между

...
Подобно действие има характера на ядрен взрив в отношенията между
Коментари Харесай

Проф. Пламен Киров: Кирил Петков е доказан лъжец, който действа противоконституционно още като министър в служебно правителство

Подобно деяние има характера на нуклеарен гърмеж в връзките сред две страни, няма значение кои са те. И то предвещава по-големи стихии, да вземем за пример оповестяване на война. Нищо чудно министър-председателят Петков да разгласи война на Русия като идващ акт. Това сподели за предаването „ Твоят ден” на NOVA NEWS проф. Пламен Киров, учител по конституционно право и някогашен парламентарен арбитър във връзка изгонването от България на 70 съветски дипломати, оповестено от Кирил Петков.

„ Има проблем с това решение. Доколкото виждам, то е еднолично решение на министър-председателя или на министрите от Политическа партия - дотолкоз, че съдружните сътрудници, които към момента са в държавното управление, не знаят подобен акт на Министерски съвет. Един потвърден измамник, който работи противоконституционно още като министър в служебно държавно управление, и това е потвърдено а акт от Конституционния съд, продължава да гази Конституцията с кални ботуши. Аз не виждам някакви спънки той да се развихри в оставащото му време и може би това е повода президентът на Републиката да желае да постави завършек на това държавно управление в оставка като форсира дейностите си “, съобщи проф. Пламен Киров.

" Това нещо се разисква на високо равнище – то е политическо - в Министерски съвет, с министъра на външните работи и тогава министърът на външните работи работи. Те са доста по-малко от 70. Очевидно тук се гони всичко наред “, сподели проф. Пламен Киров.

На въпрос дали има наказателна отговорност при такова решение, което не дава отговор на реда, проф. Киров отговпори: " Трябва да се разсъждава има ли проведена незаконна група на високо политическо равнище, която поврежда ползите и отбранителната дарба на България. И тогава би трябвало Прокуратурата да се намеси, по нейна преценка, за закононарушение против страната.”
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР