Подобни договорености Франция има само с ГерманияДоговорът от Куиринале, е

...
Подобни договорености Франция има само с ГерманияДоговорът от Куиринале, е
Коментари Харесай

Париж и Рим заздравяват отношенията

Подобни договорености Франция има единствено с Германия
Договорът от Куиринале, е рядко нещо за Европа

Франция и Италия подписаха на обилна гала в Рим двустранен контракт за съдействие, с цел да заздравят връзките си, сложени на тестване поради дипломатическо захлаждане през последните години и в подтекста на преход в Европа, белязан с отдръпването на Ангела Меркел, съобщи Агенция Франс Прес.

Договорът бе парафиран в президентския замък Куиринале от френския президент Еманюел Макрон и премиера на Италия Марио Драги в наличието на италианския президент Серджо Матарела.

Този “договор за засилено двустранно сътрудничество”, наименуван Договорът от Куиринале, е рядко нещо за Европа - той е едвам вторият сходен контракт, подписан от Франция, след подписания с Германия през 1963 година Договор от Елисейския замък, допълнен през 2019 година с Договора от Аахен.

В съответен проект договорът, чието тъкмо наличие още не е оповестено, планува засилено съдействие в разнообразни области като дипломацията, защитата, цифровия и екологичния преход, научната активност, производството, езиковото образование, защитата и галактическите проучвания. Франция и Италия са надлежно втората и третата стопанска система в Еврозоната и дружно съставляват близо една трета от жителите на Европейски Съюз и от Брутният вътрешен продукт на общността.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР