Подобни действия са абсурдни и недопустими, така БЛС определи случващото

...
Подобни действия са абсурдни и недопустими, така БЛС определи случващото
Коментари Харесай

Лекарският съюз: Подобни действия са абсурдни и недопустими!

Подобни дейности са неуместни и неприемливи, по този начин БЛС дефинира протичащото се в Партийния дом, където през вчерашния ден се барикадираха протестиращи от Синдиката на българските медицински експерти с водач Мая Илиева.

"Съсловната организация изрично се разграничава от дейностите на хора с неустановена легитимност и неразбираема представителност, които за следващ път постановат неуместни и неверни внушения, слагат изцяло своеволни и непрекъснато ескалиращи претенции. Подобно държание, основаването на безпорядък, внасянето на в допълнение напрежение в съсловието могат да доведат единствено и само до отрицателен резултат - и за пациентите, и за експертите по здравни грижи и за лекарите ", се споделя в позицията на Лекарския съюз.

Според БЛС налагането на налагането на политически претенции не става посредством окупация на Народното събрание и нарушение на демократичния развой. От съсловната организация дефинираха протичащото се като политически рекет.

"Призоваваме премиера и държавното управление да не се поддават на шантаж и напън от 5 медицински сестри с неразбираема принадлежност и легитимност, за налагане на промени в опазването на здравето, които нямат действителна икономическа и структурна аргументираност, а единствено политически темперамент. В противоположен случай ние, българските лекари ще реагираме и ще създадем контрапротест в отбрана на нашите престиж, съсловие и система на опазване на здравето ", се споделя в позиция на Столична гилдия на БЛС, изпратена до премиера, министъра на опазването на здравето и парламентарната комисия по опазване на здравето.

Лекарското съсловие е готово да се опълчи на използване на промени, които са комфортни на шепа хора, за които съсловието постави задоволително старания “, декларират в писмото си столичните лекари.

По-късно през днешния ден управлението на БЛС ще даде ексклузивен брифинг във връзка със създалото се напрежение.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР