МВнР официално сложи край на изборите зад граница. Изборният ден

...
МВнР официално сложи край на изборите зад граница. Изборният ден
Коментари Харесай

МВнР официално сложи край на изборите зад граница

Министерство на външните работи публично постави завършек на изборите зад граница. Изборният ден зад граница завърши тази заран – 10 юни, в 6:00 часа българско време. Последни упражниха правото си на глас сънародниците ни в Лос Анджелис, оповестиха от Министерство на външните работи.

По информация на дипломатическите и консулските ни представителства

всички изборни секции по света към този момент сполучливо са завършили работа и са предали своите изборни бумаги.
Българските жители имаха опция да гласоподават в общо 769 секции в 60 страни, като максимален брой от тях бяха разкрити в Европа. От тях в Съединени американски щати бяха разкрити 55 секции, а в Канада – 16. Сънародниците ни имаха опция да гласоподават от Западното крайбрежие на Съединени американски щати и Канада до Осака в Япония, Сингапур и Оукланд в Нова Зеландия, от Тромсьо на север в Норвегия, до Република Южна Африка.

Най-голям бе броят на изборни секции в Европа.

Благодарение на напъните на чиновниците на Външно министерство, дипломатическите и консулските представителства на Република България зад граница и българските организации в чужбина, вотът мина без компликации, а сънародниците ни съумяха да упражнят гладко конституционното си право на глас.

 JOBee: Иновативната платформа, която ще открие съвършеният шеф за вас 10.06.24 10:10 ЕНП още веднъж е победител в изборите за Европейски парламент 10.06.24 10:06 Министерство на външните работи публично постави завършек на изборите зад граница 10.06.24 10:00 Моторист блъсна дете в Айтос 10.06.24 09:56 Politico: Управляващата коалиция в Германия търпи сериозен крах на изборите за Екологичен потенциал 10.06.24 09:55

при обработени 72.68% СИК протоколи от гласуването в чужбина към 8.00 часа тази заран „ Продължаваме промяната – Демократична България “ е първа политическа мощ на гласувалите за европейски парламент. Движение за права и свободи печели първото място при гласуването в чужбина за народен парламент.
За европейски парламент коалиция ПП-ДБ получават поддръжка от 9 865 гласа или 26.99%. На изборите за народен парламент, българите зад граница, дали своят вот за ПП-ДБ, са 17 572 или 16.58%.

Източник: Министерство на външните работи

Още вести четете в: България, Избори 2024 За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР