Подлезът на едно от най-натоварените кръстовища в столицата - между

...
Подлезът на едно от най-натоварените кръстовища в столицата - между
Коментари Харесай

Ремонтират подлеза при румънското посолство в София

Подлезът на едно от най-натоварените кръстовища в столицата - сред бул. "Михай Еминеску ", ул. "Цар Иван Асен Втори " и "Шипченски проход " при румънското посолство в столицата ще бъде ремонтиран. Докладът за рехабилитация на оборудването бе признат от непрекъснатата комисия по финанси към Столичния общински съвет, а в четвъртък, 11 февруари, следва да бъде прегледан и на сесията на СОС, оповестяват от там.

От години жителите чакат възобновяване на оборудването, което свързва регионите Слатина и Средец. В непосредствена непосредственост до подлеза има две учебни заведения, посолство, пазар и черква.

С построяването на асансьорите ще се обезпечи достъп и на хората в неравностойно състояние, майки с колички, за които подлезът е връзка с Борисовата градина и зелените пространства по "Цар Иван Асен Втори ".

Финансирането се обезпечава от Специализирания общински приватизационен фонд /СОПФ/ и е в размер до 770 000 лева с Данък добавена стойност. Средствата се дават на регион "Средец " за осъществяване на ремонтни работи в пешеходния подлез на кръстовището.

От районната администрация към този момент са подхванали дейности и са упълномощили на сертифицирана компания за планиране, авторски контрол и консултантски услуги в региона на строителството на здания, пътища и уреди, правенето на механически план за обекта в осем елементи. Въз основа на техническия план е формирана настояща количествено-стойностна сметка за ремонтни работи на стойност 766 736,56 лв., осведомят от СОС.

В момента подлезът не е в положително положение. През годините са правени частични поправки за поддръжка на експлоатационното му положение. В подземното оборудване има и 26 павилиона за комерсиална и обслужваща активност, от които сега работят дребен %.

"Продължаваме с финансирането от СОПФ на обекти с социална значителност във всички региони на София. ", разяснява ръководителят на СУСОПФ и зам.председател на комисията по Финанси и бюджет Стефан Марков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР