Най-новият план на председателя на Европейския съвет Шарл МишелШарл Мишел

...
Най-новият план на председателя на Европейския съвет Шарл МишелШарл Мишел
Коментари Харесай

Шарл Мишел планира да отстрани Урсула фон дер Лайен от ключови преговори в ЕС

Най-новият проект на ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел  Шарл Мишел Шарл Мишел – белгийски политик и министър председател на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 година в да в профил председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е включва това да я държи надалеч от диалозите за сегашния ѝ пост и бъдещите ѝ вероятности, написа  брюкселската редакция на „ Политико “, предава Българска телеграфна агенция. 

В диалози с водачите на Европейски Съюз и техните екипи ръководителят на Европейския съвет е предложил изключването на председателката на Европейска комисия от планувана на 17 юни среща с ръководителите на страните членки на Европейски Съюз, на която ще се обсъдят най-висшите постове в Европейски Съюз, твърди изданието, базирайки се на европейски дипломати, високопоставени служители и чиновници от националните държавни управления.

„ Държавите членки са все по-раздразнени от ролята на Шарл Мишел  Шарл Мишел Шарл Мишел – белгийски политик и министър председател на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 година в в процеса на асортимент за ръководител на Комисията. Изглежда, че е воден от чисто персонални претекстове “, съобщи европейски дипломатически източник, говорещ при изискване за непокътната анонимност.

От Мишел зависи да реши кой може да се причисли към вечерята с водачите, като се има поради, че тя е неофициална среща на високо ниво.

Според източниците на „ Политико “ се следи мощна реакция от страна на европейските столици против предлагането на Мишел, като историческото му съревнование с Фон дер Лайен играе основна роля в раздразнението им. Няколко европейски столици считат, че Мишел се стреми да се отърве от Фон дер Лайен в края на техните мандати, като се пробва да осуети евентуалното ѝ преназначаване отпред на Европейска комисия.

Лидерите би трябвало да се координират за идващите ръководители на Европейската комисия, Европейския съвет и Европейски парламент, както и за идващия началник на европейската дипломация.

Някои подозират, че Мишел измисля скица, с цел да взе участие в конкуренцията за най-високите позиции като идващ висш представител на Европейски Съюз. Говорител на Мишел не отговори на настояването на „ Политико “ за коментар.

Сегашната алтернатива е невиждана. Откакто през 2014 година беше призната концепцията за система с водещи претенденти, до момента сегашен ръководител на Европейска комисия не се е  надявал на втори мандат, показва изданието.

„ Има известно неспокойствие “, сподели различен посланик по отношение на операциите и сделките на Мишел. И съгласно него това неспокойствие е както в кабинета на Фон дер Лайен, по този начин и измежду европейските водачи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР