Подкрепяният от Кремъл канал RT-Франция подаде молба за банкрут и

...
Подкрепяният от Кремъл канал RT-Франция подаде молба за банкрут и
Коментари Харесай

Френският канал на RT обяви банкрут

Подкрепяният от Кремъл канал RT-Франция подаде молба за фалит и е подложен под ръководство на синдик съгласно правосъдно решение от 23 февруари, написа европейската редакция на вестник " Политико ".

На 1 февруари президентът на RT-Франция Ксения Фьодорова разгласи пред комерсиалния съд на Нантер прекъсването на заплащанията и изиска откриването на " процедура по правосъдна разпродажба ", се споделя в документа, като първата стъпка е назначението на синдик.

RT-Франция е френското дъщерно сдружение на RT. От март 2022 година на RT и Sputnik е неразрешено да излъчват на европейска територия заради глобите, наложени от Европейски Съюз след нахлуването на Русия в Украйна. RT-Франция обаче към момента има право да създава наличие.

През декември нов пакет от наказания удари компанията майка на RT, което докара до замразяването на активите на френския й филиал. В средата на януари Фьодорова разгласи, че каналът ще бъде закрит.

Търговският съд в Нантер реши да стартира " процедура по наблюдаване " за шест месеца. На 20 април е планувано съвещание, " с цел да се произнесе при нужда за продължение на активността ".
 Франция удари съветската RT
Франция удари съветската RT

Нови наказания против съветската агресия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР